Balet “Gospoda Glembajevi” u Beogradu: Neoklasično delo danas na Velikoj sceni Narodnog pozorišta

Mujić, koji je i autor libreta, stvarajući ovo scensko delo, koristio je i prozne tekstove Miroslava Krleže

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba gostuje 28. aprila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta sa neoklasičnim baletom “Gospoda Glembajevi”, u koreografiji i režiji Lea Mujića.

Reč je o istoimenom dramskom delu Miroslava Krleže koje je, pre pet godina prvi put dobilo svoju baletsku verziju na odabranu muziku Ludviga van Betovena i Sergeja Rahmanjinova, pišu Novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mujić, koji je i autor libreta, stvarajući ovo scensko delo, koristio je i prozne tekstove Miroslava Krleže iz ciklusa “O Glembajevima”. Scenografiju je uradio Stefano Katunar, a kostime Manuela Paladin Šabanović.

Inače, ansambl Baleta HNK iz Zagreba poslednji put gostovao je u Narodnom pozorištu 2003. godine: dve večeri zaredom nastupili su sa predstavom Cirkus primitif balet u koreografiji i režiji Staše Zurovca. Pre toga, iste godine, baletski ansambl Narodnog pozorišta gostovao je u HNK sa predstavom “Doktor Džekil i mister Hajd”, u koreografiji i režiji Vladimira Logunova. To je, ujedno, do sada, bila i poslednja saradnja između baletskih ansambala iz dve najznačajnije pozorišne kuće u Srbiji i Hrvatskoj.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar