Vozači, OPREZ: Očekuje se povećan intenzitet saobraćaja ka zimskim centrima – OPASNOST od mokrih kolovoza

Auto-put E-75, na petlji Bubanj Potok, preusmeren saobraćaj iz pravca Beograda na voznu traku za suprotni smer

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise, saopštilo je večeras JP “Putevi Srbije”.

Kružni put Kijevo, do 25. marta izmenjen režim saobraćaja zbog izgradnje sektora B6 obilaznice oko Beograda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ulica kružni put Kijevo zatvorena je na delu od zone raskrsnice ulica Kružni put Kijevo i Patrijarha Dimitrija do kružnog toka u zoni sa ulicom Slavka Miljkovića.

Auto-put E-75, na petlji Bubanj Potok, preusmeren saobraćaj iz pravca Beograda na voznu traku za suprotni smer, a saobraćajni tok sa obilaznice (Kružni put) na preticajnu traku za suprotni smer, na delu od 300 m od petlje Bubanj Potok ka staroj naplatnoj stanici, ukupno preusmerenje je 400 m.

Iz pravca Niša saobraćaj se preusmerava u dve saobraćajne trake-zaustavnu iz pravca Niša i asfaltirano proširenje zaustavne trake, koje se iskoristi za saobraćaj.

Auto-put E-75, petlja Vodanj – petlja Kolari, u zoni petlke Kolari, do 1. marta radovi na rekonstrukciji natputnjaka.

U zoni radova, za saobraćaj su zatvorene preticajna i vozna saobraćajna traka, u oba smera, a saobraćaj se odvija zaustavnim saobraćajnim trakama. Petlja Kolari, u smeru Kolari-Beograd, ostaje zatvorena za saobraćaj.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova:

– na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

– Jošanička Banja – Kopaonik

– Divljaka – Ivanjica – Javor

– Drenje – Jelakci – Grčak

– Vrnjci – Stanišinci – Mitrovo Polje – Grčak

– Buk – Radočelo

– Prilike – Katići – Jasenovo

– Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica

– Brzeće – Kopaonik (hotel Putnik)

– Buk – Međurečje – Kumanica

– Gornji Dubac – Luke – Ivanjica

– Kumanica – Preko Brdo

– Odvraćenica – Preko Brdo

– Kumanica – Gleđica

– Kraljevo (Kovanluk) – Brezna – Goč

– Kopaonik – Rudnica

– Raška – Kuti – Odvraćenica

– Sjenica – Krajnoviće – Bare – Vrbnica – državna granica sa CG (Kumanica)

– Vrbnica – granica SRB/CG (Vrbnica)

– Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin

– Pazarište – Manastir Sopoćani – Baćica – Rasno

– Tutin – Godovo – državna granica sa CG (granični prelaz Vuča)

– Novi Pazar – Brđani – administrativna linija AP Kosovo i Metohija (Rogozna)

– Novopazarska Banja – Izbice – Lopužnja – Negotinac

– Dobre Vode – Goč – Stanišinci.

AMSS: Kolovozi mokri

– Trenutno na širem području Srbije vozače očekuje pretežno vedro vreme, a na putevima I prioriteta kolovozi su uglavnom mokri ili pod mestimično raskvašenim snegom – saopšteno je večeras iz AMSS.

Putevi II i III prioriteta na planinama zapadne, jugozapadne i jugoistočne Srbije još su pod snegom. Na pomenutim putnim pravcima se i pored lepog vremena nastavljaju zimski uslovi vožnje sa zimskim gumama i obaveznom upotrebom lanaca ili drugih uređaja koji obezbeđuju bolje prijanjanje točkova, dodaju iz AMSS.

Ozloglašena obilaznica oko Čačka tokom udarnog vikenda skoro potpuno prazna

Kilometarske kolone na obilaznici oko Čačka, čekanje na naplatnoj rampi u Preljini, samo su neke od situacija sa kojima su se građani godinama unazad suočavali pred državni praznik Sretenje koji mnogi provode na odmoru sa porodicom.

Petak je prošao bez većih gužvi, a iako su mnogi na put krenuli u subotu do većih zadržavanja na naplatnim rampama u Preljini i Pakovraću nije došlo. Ono što je neverovatna slika jeste skoro potpuno prazna obilaznica oko Čačka, koja je dugo predstavljala najkritičniju saobraćajnu tačku na zapadu Srbije.

– Živim u naselju do kog se stiže obilaznim putem oko Čačka, vikendima bez obzira da li bili praznici ili ne, uvek su bile gužve. Put do kuće umesto desetak minuta, nekad je znao potrajati i preko sat vremena. Čekali smo ovaj dan kao ozebao sunce, jer samo mi koji ovde živimo znamo koliko je bilo teško funkcionisati u takvim uslovima – kaže za RINU Dragan Ostojić iz Čačka.

I dok su naplatna rampa u Preljini i obilaznica oko Čačka bile skoro prazne, pojačan intenzitet saobraćaja tokom popodnevnih sati zabeležen je na naplatnoj rampi u Pakovraću. Dužih zadržavanja nije bilo, ali vozačima je najveći problem pravilo uključivanje na magistralni put sa auto-puta.

– Pojedini vozači nisu znali kako tačno treba da se isključe, ušli su pogrešnu traku a zatim se okretali kako bi nastavili put, stoga su se u nekoliko navrata stvorile manje gužve. Ali kako je ovde bilo prošle godine u ovo vreme, sada je sjajno. Nekada se kolona znala protezati sve od Preljine, preko obilaznice i ovde do Pakovraće – kaže meštanin sela Pakovraće kod Čačka.

Koliki je značaj otvaranja deonice autoputa od Preljine do Pakovraća pokazalo se i ovaj put, a mnogi su prvim velikim testom za ovu saobraćajnicu smatrali upravo predstojeće praznike.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar