Ukoliko ste u potrazi za nekim novim i nesvakidašnjim dezertom kom će se obradovati cela porodica, na pravom ste mestu.
Ledene kocke po nešto izmenjenom receptu, postaće omiljena poslastica svih ukućana.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Sastojci
Za koru:
– belanca, 7 komada
– žumanca, 5 komada
– šećer, 10 kašika
– vanil šećer, 1 kesica
– prašak za pecivo, 1 kesica
– kakao, 3 kašike
– brašno, 4 kašike
– voda, 6 kašika
Za krem:
– mleko, 1 l
– griz, 100 g
– margarin, 125 g
– žumance, 2 komada
– vanil šećer, 3 kesice
– kristal šećer, 2 kašike
– šećer u prahu, 250 g
Za glazuru:
– slatka pavlaka, 250 ml
– mlečna čokolada, 250 g
– margarin, 1 kašika

Priprema
Mutite belanca mikserom, najvećom brzinom i u toku mućenja postepeno dodajte šećer. Mutite dok ne nastane čvrst šlag.
Smanjite brzinu na najmanju i dodajte jedno po jedno žumance. Ulijte vodu i sipajte vanil šećer.
Postepeno dodavajte prethodno pomešano brašno, kakao i prašak za pecivo i umešajte ih lagano varjačom ili špatulom. Potrudite se da razbijete sve grudvice.
Smesu ulijte u pleh koji ste prekrili papirom za pečenje i pecite , oko 20 do 25 minuta, u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Biskvit ostavite da se ohladi.
U mleko dodajte dva vanil šećera i nakon što proključa dodajte griz i kuvajte još 10 minuta. Ostavite da se ohladi.
Šećer i žumance mutite mikserom dok ne dobijete penastu masu i kuvajte na pari uz stalno mešanje. Ostavite i ovaj fil da se ohladi
Margarin koji je omekšao i šećer u prahu sjediniti mikserom. Dodajte fil od žumanaca i sjedinite. Nastavite dodavati po 2, 3 kašike griza uz konstantno mućenje mikserom najvećom brzinom.
Na laganu vatru stavite slatku pavlaku i kuvajte dok ne provri. Nakon toga, prelijte je preko kockica čokolade i kašike margarina. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini i dok se čokolada u potpunosti ne rastopi.
Fil rasporedite preko kore pa premažite glazurom. Ledene kocke ostavite u frižideru, kako bi se stegle i bile spremne za sečenje i serviranje.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)