Zašto se Milo Đukanović pominje u transkriptima Rezarta Tačija u vezi sa pranjem 20 MILIONA EVRA?

Ova afera pranja novca bila je krajem prošle godine jedna od vodećih tema u albanskim medijima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

“Rezart Tači intervenisao je kod predsednika Crne Gore Mila Đukanovića” – preneli su albanski portali i time obelodanili najnoviju aferu u kojoj se pominje lider Crne Gore.
Kao i ranije, i u ovom slučaju radi se o milionima evra, naravno, stečenim nelegalnim putem.

Naime, nekadašnji albanski tajkun, Rezart Tači, pomenuo je Mila Ðukanovića u slučaju sumnjivih milionskih isplata, o kojima istražuju italijanska i albanska policija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tači se, kako javlja RTCG pozivajući se na albanske medije, udružio sa grupom italijanskih državljana radi transfera oko 20 miliona evra na račune albanskih banaka, kako policija u Italiji ne bi blokirala taj novac.

Za operacije međunarodnih isplata novca, prema transkriptima Tačijevih prisluškivanih razgovora, albanski biznismen intervenisao je kod Ðukanovića.

Ova afera pranja novca bila je krajem prošle godine jedna od vodećih tema u albanskim medijima.

– Rezart Tači intervenisao je kod predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića. Kod njega je intervenisao za transfer iz “predsednikove banke”, koja bi takođe dobijala sopstveni iznos novca kada se transfer završi – preneli su albanski portali.

Foto: Profimedia/Savo PRELEVIC / AFP

Isti mediji donose transkripte prisluškivanih razgovora Tačija, gde on pominje crnogorskog predsednika u kontekstu intervencije za obavljanje međunarodnih novčanih isplata. Javno tužilaštvo u Palermu dalo je nalog da se blokira 20 miliona evra, zbog sumnje da se radi o međunarodnom pranju novca.

Bilo je i hapšenja, a među privedenima su i dve osobe bliske Tačiju, njegov bivši telohranitelj i zet, koji poseduju nekoliko kompanija u Albaniji. Albanski mediji preneli su da je za Tačijem raspisana poternica.

Uhapšen je i Frančesko Zumo, poznati građevinar iz Palerma, za koga rimska “Republika” piše da je povezan sa mafijaškom Koza Nostrom i da je pokušao da iznese novac iz Italije kako bi izbegao policijsko-tužilački postupak i oduzimanje imovine. Takođe je uhapšen i Fabio Petrucela, računovođa, optužen da je prenio Zumovu imovinu na teritoriju Albanije da bi se izbegla primena naloga za konfiskaciju.

Oglasili se iz kabineta

Iz kabineta predsednika Crne Gore reagovali su na ove navode, a kako su kazali, u pitanju je još jedna u kontinuitetu obmana.

Ono što se primećuje jeste da se u mnogim aferama pominje prezime Đukanović, a da svaki put se dobije objašnjenje kako se radi o obmani.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar