Tradicionalna Božićna česnica koja se pravi generacijama: Najbolji recept sa kojim nema greške

Kako se pravi česnica i šta se sve stavlja u nju, osim novčića?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Jelena Kocmanović

Ako prvi put pripremate česnicu ili do sada vam nikako nije uspevala, ovaj recept će vas spasiti.

U pitanju je recept koji je proveren i koristi se već godinama, a ni kao početnik nećete pogrešiti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Veoma je jednostavan i biće vam potrebno malo vremena za pripremu.

Sastojci:

500 gr brašna

250 ml mlake vode

4 kašike ulja

1 kašišica soli

1 kašičica soli

½ kockice kvasca

1 žimance za premazivanje

Priprema:

Brašno sipati u dublju činiju, kvasac rastopiti u mlakoj vodi sa jednom kašikom šećera, zatim sipati u brašno. Dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Prekriti krpom i ostaviti da odstoji na toplom nekih pola sata.

Nakon toga premesiti i oblikovati u krug. Ostaviti da odstoji još desetak minuta. Možete peći u kalupu ili na običnom plehu u zavisnosti od oblika koji želite. U testo utisnuti na dnu metalni novčić, malo parče badnjaka, 1 zrno kukuruza, 1 zrno pasulja, bosiljak… Premazati žumancetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar