Ako prvi put pripremate česnicu ili do sada vam nikako nije uspevala, ovaj recept će vas spasiti.
U pitanju je recept koji je proveren i koristi se već godinama, a ni kao početnik nećete pogrešiti.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Veoma je jednostavan i biće vam potrebno malo vremena za pripremu.
Sastojci:
500 gr brašna
250 ml mlake vode
4 kašike ulja
View this post on Instagram
1 kašišica soli
1 kašičica soli
½ kockice kvasca
1 žimance za premazivanje
Priprema:
Brašno sipati u dublju činiju, kvasac rastopiti u mlakoj vodi sa jednom kašikom šećera, zatim sipati u brašno. Dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Prekriti krpom i ostaviti da odstoji na toplom nekih pola sata.
Nakon toga premesiti i oblikovati u krug. Ostaviti da odstoji još desetak minuta. Možete peći u kalupu ili na običnom plehu u zavisnosti od oblika koji želite. U testo utisnuti na dnu metalni novčić, malo parče badnjaka, 1 zrno kukuruza, 1 zrno pasulja, bosiljak… Premazati žumancetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)