Bez farbe i hidrogena: Tri zdrava načina da POSVETLITE kosu, a da je ne oštetite

Prirodni sastojci mogu da budu efikasni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Čini se da niko nije zadovoljan svojom prirodnom bojom kose.

Posvetljivanje kose iziskuje i po nekoliko sati sedenja u frizerskom salonu, a preparati poput blanša, hidrogena i farbe mogu da oštete vlasi i kosi će biti potrebno neko vreme da se oporavi od procesa farbanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako bi ona bila sjajna odmah nakon tretmana, i kako biste izbegli suvišna oštećenja, mogli biste da pokušate da posvetlite kosu na prirodan način.

Mala je verovatnoća da ćete dobiti željene rezultate nakon jednog tretmana, ali nekoliko pokušaja mogu da posvetle vašu kosu i za dve nijanse.

Med

Med sadrži malu količinu prirodnog vodonik-peroksida, koja je, prema nekima, zaslužna za njegovo antibakterijsko dejstvo.

Meded je savršen prirodni preparat za posvetljavanje kose, jer ne samo da ne šteti vlasima, već ih neguje i hrani.

Potrebno je da pomešate med sa mlakom vodom kako biste ga lakše naneli i kako vam kosa nakon ispiranja ne bi i dalje bila ulepljena. Potrebno je da ovu mešavinu nanesete na kosu od korena do vrhova i da je, nakon toga, prekrijete plastičnom kesom.

Namazana kosa treba da prenoći, a ujutru isperite kosu šamponom i vodom nekoliko puta. Potrebno je da ovaj proces ponovite više puta.

Foto: Credit line: H + S Images / ImageSource / Profimedia

Limun

Citrusna kiselina je prirodni “izbeljivač”. Zbog toga se često koristi u hemijskoj, ali i kozmetičkoj industriji.

Ova kiselina je važan sastojak brojnih krema, čiji je cilj uklanjanje i ublažavanje pega i mrlja na koži. Pored izbeljivanja, pomoći će vam da se rešite viška sebuma, smanjiće svrab, perut i iritaciju.

Mnogi ljudi primenjuju ovu metodu leti, kada kombinacijom citrusne kiseline i sunčevih zraka mnogi prirodno izvlače pramenove. Međutim, sunce vam nije neophodno.

Potrebno je da u bočicu sa pumpicom pomešate 40 mililitara tople vode sa 160-180 mililitara limunovog soka. Tečnost, zatim, temeljno naprskajte na kosu.

Ukoliko imate suvu kosu, preporučljivo je da dodate nekoliko kapi ulja za kosu ili regeneratora. Ostavite da odstoji najmanje dva sata i potom isperite.

Foto: Debby Lewis-Harrison / ImageSource / Profimedia

Cimet i med

Vodonik-peroksid koji se nalazi u medu, snažnije se aktivira usled prisustva cimeta. Kada ove dve namirnice zajedno nanesete na kosu, vaše vlasi mogu da postanu svetlije za čak dve nijanse.

Potrebno je da pomešate dve kašike meda i jednu kašiku cimeta, a za dodatnu hidrataciju i “hranjenje” kose, ne bi bilo loše da sipate i kašiku maslinovog ulja. Dobro promešajte sastojke; ako je mešavina previše gusta, dodajte i malo regeneratora ili balzama za kosu.

Foto: Shutterstock

Kako bi se svi sastojci aktivirali, preporučuje se da ostavite posudu da odstoji oko pola sata. Posle toga namažite ovu mešavinu na kosu, napravite punđu i pokrijte je kesom.

Ostavite da odstoji najmanje četiri sata, idealno preko noći, pa dobro isperite.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar