Maksimalno iskoristite zajedničko vreme: Pet ideja za zabavan PORODIČNI VIKEND

Svaka subota i nedelja su vaše

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sara Monika / ImageSource / Profimedia

Tokom radne nedelje obično smo previše zauzeti poslom i retko kada imamo dovoljno vremena za svoje najbliže.

Zato je vikend idealno vreme da se posvetite jedni drugima i da jedan dan u nedelji pretvorite samo za porodicu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako stiže vikend, a vi niste sigurni šta biste to zajedno mogli da radite sa svojom decom i partnerom, predlažemo nekoliko ideja.

1. Kuvajte zajedno

Istražite zanimljiv recept na internetu i svi zajedno uđite u kuhinju. Još malo stižu Božić i Nova godina, pa možete isprobavati različite keksiće koje ćete poslužiti na trpezi. Neka vam to bude vežba. Zajedničko kuvanje će vas približiti i zabaviti, a svi članovi porodice uvideće da nije tako teško pomoći mami da spremi ručak, ne samo danas, već svakog dana.

2. Provedite dan napolju

Jednom mesečno ne bi bilo loše da organizujete porodični izlet. Možete otići u obližnji park i tamo provesti ceo dan ili povesti decu u obilazak delova grada, koje volite, a za koje oni vereovatno ne znaju.

Foto: Anna Grigorjeva / Panthermedia / Profimedia

Ovakve aktivnosti razbiće svakodnevnu monotoniju, a iz njih možete mnogo da naučite. Posebno deca vole atipično stečena znanja, pa se potrudite da im slobodno vreme obogatite zabavnim, a edukativnim sadržajem.

3. Veče uspomena

Organizujte vreme da pogledate stare porodične snimke, posebno one kada su deca bila veoma mala, iz perioda kog se verovatno ne sećaju. Ovo svojevrsno prelistavanje uspomena probudiće u svima posebne emocije. Uživajate u sećanjima i podelite među sobom još zabavnih uspomena kojih ste se prisetili.

4. Filmsko veče

Izaberite neki film, pogodan za sve članove vaše porodice i pogledajte ga svi zajedno. Zabava će početi već kada svako od vas bude dao svoj predlog za film, a posebno će biti sumiranje utisaka, kada odabrano pogledate.

Ilustracija,foto: Shutterstock

Ovo je dobra prilika da deca nauče neku lekciju koju film donosi, da se zbližite, ali i da kroz odabir filmova još bolje upoznate afinitete jedni drugih.

5. Veče društvenih igara

Kada vaša deca čuju za ovo, oduševiće se. Njima posebno prija saznanje da roditelji izdvajaju vreme za njihovu omiljenu aktivnost – igru. Pored toga što je zabavno, ovakvo druženje biće korisno i za razvijanje fer igre i takmičarskog duha, što je za decu veoma važno. Pripremite omiljene grickalice, okupite se oko stola i igra može da počne.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, mycupoftea.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar