Mesi, Ronaldo, pa on? Serhio Aguero – legenda koja više neće igrati, a ovaj gol će se pamtiti (VIDEO)

Danas je obelodanio da završava karijeru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

Druga decenija 21. veka svakako da će fudbalski najviše ostati upamćena kao era dominacije Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Bilo je tu još fenomenalnih igrača, niko kao pomenuta dvojica, ali dugo godina vrlo blizu njihovog nivoa, bio je i kum Lionela Mesija, Serhio Aguero.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na veliku žalost mnogobrojnih ljubitelja fudbala, Argentinac je maločas objavio da mora da završi profesionalnu karijeru zbog srčanih problema.

Ipak, kada se osvrne iza sebe – jeste, mogao je još malo da igra da nije bilo aritmije, ali, ako ćemo pozitivno nešto tražiti – Aguero nema zbog čega da žali. U penziju ide sa više od 400 datih golova u dresovima Indepedijentea, Atletika iz Madrida, Mančester sitija, reprezentacije Argentine, ali i Barselone, za koju je odigrao samo pet mečeva i uspeo jednom da zatrese protivničku mrežu.

Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Što se tiče Premijer lige, tamo je punu deceniju postavljao rekorde i postao najbolji igrač u istoriji Mančester sitija. Postigao je čak 184 gola, više su dali samo Alan Širer, Vejn Runi i Endi Kol.

Najviše će ostati upamćen gol koji je dao za “građane” protiv Kvins Park Rendžersa u ludom preokretu na “Etihadu”. Taj pogodak doneo je Sitiju prvu titulu šampiona Engleske u 21. veku, a Serhio ih je sa ovim timom osvojio ukupno pet.

Ako računamo sve u karijeri, Aguero je osvojio 21 trofej u karijeri, što je još jedan podatak za svako poštovanje.

Za reprezentaciju Argentine je nastupio 101 put, za to vreme pogodio u 41 navratu protivničku mrežu, a jedini trofej došao je na Kopa Amerika, turniru na kom je njegov državni tim bio najbolji tek minulog leta.

Dame i gospodo – Serhio Aguero više neće igrati profesionalno fudbal, a ostaje da mu se svi koji volimo ovaj sport, zahvalimo za sve majstorije i golove koje je priredio na mnogim svetskim terenima.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar