Emotivni oproštaj Saše Ilića od Moce Vukotića: Ovo je strašan udarac za sve koji vole Partizan

Ako stadion Partizana već treba da se nazove po nekome, onda to treba da bude Moca Vukotić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Legendarnom fudbaleru Partizana Saši Iliću teško je pao odlazak Moce Vukotića.

On je uspeo da obori mnoge njegove rekorde, ali iz poštovanja prema njemu nikada nije želeo da ih porede, a sam Ilić je upravo počeo da trenira u Partizanu, jer je njegov otac bio zaljubljenik u Mocino fudbalsko umeće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Čast mi je što sam rastao, poznavao i učio od legende kakva je Moca Vukotić. Za moju generaciju i one starije koji ga još bolje pamte sa terena, on je sigurno najveći fudbaler u istoriji kluba i tu nemam nikakvu dilemu. Ovo je strašan udarac za sve koji vole Partizan, bilo da su gledali Mocu ili, pak, slušali priče o njegovom majstorstvu, jer se radilo u izuzetnom igraču i još boljem čoveku, koji je plenio skromnošću. Izuzetno sam potresen vešću da nas je napustio, jer je i moj put u Humskoj zapravo bio inspirisan velikim Mocom, legendom koja će živeti večno – kaže Saša Ilić za Telegraf.

Smatra da bi stadion, ukoliko se bude razmišljalo u tom pravcu, treba nazvati upravo po njemu.

– Mnogo legendi i velikih igrača ima Partizan, ali je Moca bio fudbaler koji se ipak izdvajao u odnosu na sve ostale i stojim pri ranije izrečenom da, ako stadion Partizana već treba da se nazove po nekome, onda to treba da bude Moca Vukotić. Ništa više neće biti isto bez njega, ali ostaje bogata zaostavština i sećanje na čoveka i fudbalera koji bio ispred svog vremena, idol i primer mnogim generacijama koje su rasle u Partizanu. Koristim priliku da izjavim saučešće porodici i izrazim žaljenje zbog velikog, nenadoknadivog gubitka I u ljudskom I u sportskom smislu – zaključio je Saša Ilić.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar