Novi ženski trend: Isprobajte DETOKS KOSE koji je potpuno besplatan, a daje neverovatne rezultate (VIDEO)

Najjednostavniji tretman ikada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Do sada ste verovatno čuli za razne vrste detoksikacije organizma – sada je u trendu detoks kose, nešto novo i potpuno drugačije.

Što je najbolje od svega, niti su vam potrebni bilo kakvi profesionalni tretmani, niti proizvodi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zapravo, poenta je u tome da ne radite baš ništa po pitanju vaše kose.

Poenta je da punih sedam dana ne tretirate kosu nikakvim proizvodima, peglom za kosu, figarom i ono najvažnije – da je ne perete!

Na taj način ćete podstaći proizvodnju prirodnih ulja i njihovo oslobađanje iz temelja glave. Nakon toga je bitno da koristite šampon za čišćenje temena kako biste uklonili svu prljavštinu koja se stvorila za tih 7 dana.

Jedna od poznatih devojaka koje su isprobale ovaj detoks je influenserka Rene Rodrigez. Ona nije bila oduševljena idejom da svoju kosu ne pere 7 dana, jer je to obično radila na svakih 4 do 5 dana.

Petog dana kosa joj je već dovoljno masna i više nego spremna za pranje, a sada, ne samo da nije prala kosu cele nedelje, već uopšte nije koristila nikakve proizvode.

– Prvih nekoliko dana moje detoksikacije kose prošlo je kako sam očekivala. Obično perem kosu nedeljom uveče, osušim je, a zatim spavam na svilenoj jastučnici kako bi izgledala sveže za sledeći dan. Završila sam svoju rutinu pranja i sušenja kao i obično – rekla je ona.

Drugi i treći da sve je bilo u redu, ali četvrog dana kosa je prilično počela da se masti. Iako u takvim situacijama ponekad koristi šampon za suvo pranje kose, ovaj put je i njega odložila i odlučila da bude istrajna i sprovede ovaj eksperiment i detoks do kraja.

Foto: Shutterstock

– Do šestog dana iskreno sam zaboravila kakav je osećaj imati čistu kosu i pitala sam se hoće li moja kosa ikada ponovo da izgleda blistavo i sjajno. Zavezala sam je u punđu na vrhu glave, ali bez korišćenja svojih proizvoda, imala sam samo ulje koje je moje teme proizvodilo da mi pomogne da zaližem kosu, i nije bilo lepo – kaže Rene.

Sedmog dana odlučila je da isproba šampon za detoksikaciju, stoga je odabrala onaj koji sadrži ekstrakt lista ruzmarina, ulje čajevca i hamamelisa za pročišćavanje kose i uklanjanje neželjene prljavštine, kao i kokosovo ulje za hidrataciju.

– Što se tiče korišćenja, stisnula sam otprilike četvrtinu količine u ruku, protrljala, a zatim nanela na koren kose. Uputstvo kaže da treba da se namaže do temena kose, ali obično ne nanosim šampon do temena kose, pa sam taj korak preskočila. Nakon ispiranja, isam bila sigurna da li je to bio osećaj stvarno čiste kose ili mi proizvod nije dobro delovao. Kako bih stvarno testirala efektnost šampona, preskočila sam regenerator i počela sa oblikovanjem kose – kaže Rene.

Nakon što je osušila kosu, odmah je primetila da joj je kosa sjajnija. Iako su joj krajevi kose bili više suvi nego inače, ostatak kose imao je neverovatan sjaj. Kosa je bila svilenkasta, sjajna i čistija nego ikada pre.

Pogledajte video:

@reneedrodriguez

GRWM using my #dysonairwrap #dysonairwrapcurls #dysonblowout #easyblowout #hairtutorial #dysontutorial #ASOSChaoticToCalm #fyp

♬ High School – Nicki Minaj

U svakom slučaju, detoksikacija kose je nešto što će praktikovati kad god joj se ukaže prilika, jer su rezultati impresivni.

Da li biste vi isprobali detoksikaciju kose?

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Blic Žena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar