Šarić MOLIO sudiju: “Poslušajte, trebaće vam 20 minuta” – supruga Lana VERNO pratila situaciju iz publike

Šarić je navodio da mu je zbog falš presude Suda oduzeta imovina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC, Objektiv

Darko Šarić (51), koji je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike, optužio je juče sudiju Sinišu Petrovića da je falsifikovao presudu, na osnovu koje mu je oduzeta višemilionska imovina.

Šarić je veću Apelacionog suda predao dokument za koji je naveo da dokazuje da je ovaj sudija prilikom usmenog obrazlaganja presude naveo da nije dokazano da je Šarić ostvario imovinsku korist od 47 miliona evra, ali da to nije naveo u presudi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

‒ Za to vam treba 20 minuta, poslušajte, biće vam jasno da čovek laze. Biće vam potpuno jasno kakav je pravi odnos između nas. Tužilac je pre četiri ili pet dana rekao da mi napadamo sudiju Petrovića da je falsifikovao presudu. Bila bi sramota da napadamo tako, ali ja imam transkript razgovora između mene i sudije, gde sudija najpre tvrdi da to nije rekao, a onda kaže da jeste ‒ rekao je Šarić i predao papir veću.

BRAT NUDI JEMSTVO

Šarić je potom naveo da mu je zbog falš presude oduzeta imovina.

‒ Nije to mala stvar. Posledica toga je da je, čim smo dobili presudu, pokrenut postupak za oduzimanje imovine. Ispade, napali smo sudiju, a čovek je pričao neistinu. Nije bio razlike ko je sudija, a ko tužilac. Takva im je saradnja bila. Nisam mogao da verujem da sudija kaže nešto što nije rekao. Poslušajte razgovore između mene i Nebojše Joksovića i iz toga ćete sve zaključiti ‒ izjavio je Šarić. Pre njega, žalbu je izjavio Šarićev brat od ujaka Željko Vujanović iz Kragujevca, koji je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe.

– Osuđen sam na osnovu izjava lažnih svedoka-saradnika, zbog čega sam proveo u pritvoru 12 godina. Prvi lažni svedok je Radan Adamović, koji sam priznaje da je heroinski zavisnik. On mog brata Darka Šarića nije video u životu. Zaštićeni svedok ne sme da laže, a ovi su sve živo lagali. Katastrofa živa, molim vas da sve uzmete u obzir i da pročitate. Nebojša Joksović je uzeo pare mom bratu Darku Šariću. Lagao je sve što je govorio i eno ga na slobodi, a drugi sede u pritvoru. Molim vas da obratite pažnju na sve te izjave lažnih svedoka jer mi je ovo poslednja prilika da na to ukažem – rekao je Vujanović.

On je dodao da se u optužnici za šverc droge u Italiji ne pominje nijednom rečju.

‒ Predao sam predlog za jemstvo i pošto imam maloletnu ćerkicu, molim vas da mi ukinete pritvor i vratite u kućni ‒ rekao je Vujanović. Kako Objektiv saznaje, Vujanović je kao jemstvo ponudio nekretnine velike vrednosti.

Šarićev i Vujanovićev advokat Dalibor Katančević je u žalbi istakao da su zlonamerni navodi određenih interesnih grupa da Vrhovni kasacioni sud nije doveo u pitanje zakonitost dokaza na osnovu kojih su oni osuđeni.

– Vrhovni kasacioni sud se time nije ni bavio jer je presuda pala na prvom stepeniku. Pala je zbog nepropisno sastavljenog veća, pa je Apelacioni sud ovlašćen da razmotri sve nepravilnosti ‒ rekao je Katančević.

SUPRUGA LANA VERNA PODRŠKA

Nakon sedmodnevne javne sednice, Apelacioni sud u Beogradu će na nejavnoj sednici odlučiti o žalbama. Sud može prvostepenu presudu da potvrdi u celosti, da je preinači u nekim delovima ili u visini kazni, a može i da otvori glavni pretres i sam izvede ključne dokaze, pa da onda izrekne pravosnažnu presudu. Na jučerašnjem suđenju u publici je bio Darkov mlađi brat Duško, kao i supruga Lana.

Foto: Objektiv.rs

Piše: DANICA ĆURUVIJA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 1. DECEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar