Megajahta Azzam vredi 600 miliona dolara: Pruža kraljevski luksuz, a njena unutrašnjost je tajna (VIDEO)

Pokreću je motori ukupne snage 97.000 konja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Carl Groll / SWNS / Profimedia

Azzam nije samo najduža privatna megajahta na svetu, već i najveći projekat nemačke kompanije Lurssen Yachts. Zaista predstavlja inženjerski dragulj, uz neverovatne sposobnosti na vodi i luksuz koji pruža.

Malo se zna o samom projektu, posebno unutrašnjosti jahte (slike nisu objavljene), a vlasnik je predsednik UAE, šeik Halifa ibn Zajed el Nahjan, prenosi Autoevolution.

“Palata na vodi” dugačka je 180 metara, dok je prostor raspoređen na pet ogromnih paluba. Može da ugosti 36 putnika, uz 70 članova posade.

Tehnički izazovi

Azzam pruža kraljevski luksuz, a VIP apartman vlasnika je navodno blindiran, jer je bezbednost najveći prioritet. Veruje se da su ugrađeni i odbrambeni raketni sistemi.

Angažovani dizajneri govorili su o tehničkim zahtevima s kojima su se susreli, a poseban izazov predstavljala je otvorena gala-sala (dimenzija 29×18 metara), bez vidljivih nosećih stubova i sva u staklu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Megajahtu pokreću dve gasne turbine i dva MTU dizel agregata, ukupne snage 97.000 KS, dok je maksimalna brzina 31 čvor (57 km/h). Troši 13 tona goriva na sat, a dizajnirana je za prekookeanske distance.

Ništa nije prepušteno slučaju prilikom izgradnje neverovatnog plovila. Na projektu je radilo 4.000 zaposlenih, a utrošeno je 6 miliona radnih sati!


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar