Šokantne informacije iz istrage: Hrkalovićeva je Zvicerova LJUBAVNICA? Evo šta policija sada utvrđuje

Nije tajna da je nekada najmoćnija žena srpske policije usko sarađivala s ekipom odgovornom za desetine ubistava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Printscreen/ instagram, Mup

Policija proverava informacije da se kriminalni par sastajao na tajnim lokacijama, ne samo u Srbiji i Crnoj Gori.

Operativci policije proveravaju sumnje da je Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP Srbije, bila ne samo u kriminalnoj već i u emotivnoj vezi sa Radojem Zvicerom, šefom zloglasnog “kavačkog klana”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nije tajna da je nekada najmoćnija žena srpske policije usko sarađivala s ekipom odgovornom za desetine ubistava u Srbiji, Crnoj Gori i nekim evropskim zemljama, ali podatak da mu je bila ljubavnica mogao bi da objasni odnos koji je bio prisniji nego što je to uobičajeno među mafijašima.

OGROMNO POVERENJE

– On je imao ogromno poverenje u nju, pa je neke informacije delio samo s njom. Zauzvrat, Hrkalovićeva mu je na tacni dostavljala sva saznanja koja je policija imala o njemu, tako da je mirno mogao da planira likvidacije, ali i da se skloni kada je ona procenjivala da je ugrožen. Ozbiljno su se sporečkali jedino kada je dala nalog Darku Elezu da ubije advokata Mišu Ognjanovića, pa joj je prigovorio da je preterala. Naime, bio je svestan da će sva pažnja biti usmerena na njega pošto je Ognjanović bio advokat njegovog ljutog neprijatelja Luke Bojovića, jednog od vođe “škaljaraca”. To ubistvo mu nije trebalo u trenutku kada je bio potpuno zaštićen – objašnjava izvor Srpskog telegrafa iz MUP.

Istražitelji sada utvrđuju da li je Dijana Hrkalović svoje golišave fotografije u provokativnim pozama, na kojima je u halterima i vide joj se gaćice, između ostalih, slala i svom ljubavniku Zviceru.

– Njih dvoje su se sastajali na tajnim lokacijama, ne samo u Srbiji i Crnoj Gori, a kada bi bili razdvojeni, ona je na ovaj način “podgrevala” strast kod Zvicera – pretpostavlja sagovornik.

LJEPOJI DOŠLA GLAVE

Hrkalovićeva je, kako istraga pretpostavlja, aktivno učestvovala i u otkrivanju nalogodavca atentata na Zvicera u Ukrajini. On je tada jedva izvukao živu glavu, zahvaljujući supruzi Tamari, koja je zapucala na napadače. Duže vreme je lebdeo između života i smrti, pod jakom stražom u bolnici, ali se oporavio i kasnije je deportovan u Crnu Goru.

– Od Dijane je tražio da kako zna utvrdi ko je naručio njegovo ubistvo. Nije joj trebalo mnogo da preko razgranate mreže svojih ljudi u policiji i podzemlju sazna da je u pitanju Nišlija Milan Ljepoja, nekada jedan od vođa bande “Pink Panter”, koji je za atentat angažovao dvojicu svojih sugrađana. Zvicer je potom pozvao Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u goste u Kotor, gde su dobili naređenje da “reše” Ljepoju, koji je potom na prevaru namamljen u kuću strave u Ritopeku i masakriran. Velja i Mare su, navodno, za to dobili 150.000 evra od svog šefa – kaže izvor.

IZBEGAO HAPŠENJE

Bivša državna sekretarka, kako se pretpostavlja, pomogla je svom ljubavniku i da izbegne hapšenje u aprilu, kada je u Crnoj Gori pao i drugi vođa “kavčana” Slobodan Kašćelan. Kada su mu specijalci zakucali na vrata, on je već bio daleko.

– Ne treba smetnuti s uma da je Hrkalovićeva održavala veze s ljudima iz vrha crnogorske policije, bliskih Milu Đukanoviću, najviše sa tadašnjim pomoćnikom direktora Uprave policije Enesom Bakovićem. Saznanja da se sprema masovno hapšenje podelila je s njima, a oni sa Zvicerom, koji je pobegao i trenutno se, najverovatnije, nalazi negde u Južnoj Americi pod zaštitom tamošnjih kartela (vidi okvir). Koliko su bile jake njene veze u crnogorskoj policiji, govori i to što je sa Bakovićem 2018. ugovorila da Srbiji ustupi jednog od vođa “škaljaraca” Jovana Vukotića, koji je potom trebalo da bude ubijen u pritvoru u Beogradu (akcija “Ankara”, prim. aut.) – podseća sagovornik Srpskog telegrafa.

BONUS VIDEO:Izvor:

Komentari (1)

Ostavite komentar