Japanska masaža lica Korugi: Briše bore i ZATEŽE kožu, a izvodi se na OVAJ način

Podmladite se

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: edhar yuralaits / Alamy / Alamy / Profimedia

Bore se prirodno pojavljuju na našem licu kako starimo.

To je normalan i prirodan proces koji, na žalost, ne možemo da izbegnemo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što možemo da uradimo, jeste da nađemo rešenje da ih ublažimo.

Japanac Chiyo Hayashi razvio je posebnu tehniku masiranja lica koja pomaže kod vraćanja kostiju lobanje u početnu poziciju i poboljšava mikrocirkulaciju u tkivu lica. Rade se o Korugi masaži.

Ova masaža uklanja umor s lica i podočnjake, a samo lice čini sjajnijim. Koža postaje elastičnija, što doprinosi uklanjanju dubokih bora, dok je ten zbog podsticanja cirkulacije mnogo lepši.

Sve što vam je potrebno za ovu masažu su ulje za masažu i ogledalo. Izvodite je jednom nedeljno, a pokreti i pritisci neka budu jaki, ali bez stvaranja boli. Izbegavajte ovu vrstu masaže ako imate rane na licu, hronične kožne bolesti, poremećaje limfnog sastava ili ako imate bolesti uha, grla i nosa.

Foto: Emilija Manevska / Alamy / Alamy / Profimedia

Evo kako da izvedete Korugi masažu lica:

1. Stavite laktove na sto, stisnite dlanove u šake pa ih prislonite na jagodice tako da su prsti okrenuti prema licu. Opustite mišiće i ostanite u tom položaju 5 sekundi.

2. Malo nagnite glavu unazad pa šakama pritisnite čelo, na delu gde se spaja sa kosom, a naglasak pritiska neka bude na srednjem prstu. Polagano pomičite šake prema slepoočnicama i ušima duž linije kose. Nakon toga lagano pomičite prste niz vrat, sve do ključnih kostiju.

3. Isprepletite prste, a palčevi neka vam ostanu ravno jer će biti potrebni za masažu. Stavite vrh desnog palca ispod levog oka, blizu nosa, pa se lagano pritiskajući krećite prema ušima. Klizite niz vrat sve do ključne kosti, pa ponovite poslednji deo vežbe dva puta. Potom istu stvar uradite i na drugoj strani lica, ovaj put s vrhom levog palca.

Pogledajte u videu kako se izvodi ceo postupak:

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar