Posle infarkta joj amputirali nogu i saopštili užasne vesti: Godinu dana kasnije, šokirala je sve

Ovakav epilog niko nije mogao da pretpostavi da će se dogoditi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Britanka Ejmi Piterson doživela je 2017. godine najgoru noć svog života kada je jedva preživela infarkt.

Doktori su joj zbog potpunog otkazivanja donjeg dela leve noge rekli da moraju da je amputiraju, što je za nju značio kraj normalnog života koji je imala.

Ipak, tih dana u bolnici upoznala je izvesnog medicinskog radnika po imenu Ben, s kojim se brzo zbližila.

– Nisam očekivala da će mi on u tom periodu života biti najveća podrška – kaže Ejmi koja je proteklog vikenda proslavila tri godine braka sa Benom.

Ejmi je bila u depresiji ali je zahvaljujući Benu rešila da stisne zube i pokuša da ponovo živi kao pre.

Ejmi je godinu dana posle infarkta i amputacije noge zaplesala na sopstvenom venčanju, Foto: Facebook printscreen/AmyPeterson

– Rehabilitacija je počela traljavo. Bila sam bez volje, pretužna zbog infarkta i amputacije. Kako je i mozak malo stradao tokom srčanog udara, sporo sam pričala i razmišljala. Malo kasnije sam imala učestale infekcije zuba, pa su mi izvukli celu vilicu i ugradili novu. Nikad pre bolesna nisam bila. Ni danas ne znam šta mi se to sa srcem dogodilo. Ben je od prvog trenutka oporavka bio uz mene. Prošli smo zajedno i lepe i ružne trenutke, a najveći šok doživela sam u septembru 2018. godine kada me je zaprosio. Dva meseca kasnije smo se venčali – priča Ejmi za San.

Ejmi je vremenom toliko očvrsnula da je počela da čini sve ono za šta je prethodno mislila da je nemoguće. Dok je u kolicima. Uz pomoć štaka ponovo je prohodala, iako razume se, ne kao pre.

– Niko mi od doktora nije davao šansu da će me ikada više videti na nogama. A ja sam na svom venčanju čak i plesala u venčanici. Na venčanju je bilo i drugih bolesnika koji su ležali kraj mene kada sam se oporavljala. Pružali smo jedni drugima podršku i sada je došlo vreme da se veselimo – ističe Ejmi.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar