Možda vas neka od njih koči: Sedam stvari koje morate da uradite da biste pronašli LJUBAV SVOG ŽIVOTA

Između ostalog, oprostite se od prethodnih veza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Gennadiy Poznyakov / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnogi i dalje tragaju za svojom srodnom dušom.

I čini se da je to danas jedan od najvećih izazova sa kojima se susrećemo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe je činjenica da zbog loših iskustava sa sobom, uglavnom, vučemo i velike traume.

Međutim, da bismo pronašli onu pravu osobu, ne smemo da dozvolimo da loša osećanja i iskustva prevladaju.

Blogerka Džesi Leon je dala nekoliko saveta koji će vam pomoći da svoje emocije stavite pod kontrolu i stvorite savršene uslove za ono što zaista želite – pravu ljubav.

Preuzmite odgovornost
Vreme je da priznate da podsvesno imate strah od ljubavi. Možda zvuči čudno, ali baš kao što Bruce Lipton u svojim delima navodi, 95 % naših razmišljanja je podsvesno. Ljudi, su prema njegovoj teoriji, svesni samo pet posto svojih misli. Isto pravilo možemo da primenimo na ljubav. Možda mislimo da smo spremni za vezu i to konstantno ponavljamo, ali u podsvesti se može kriti strah od vezanja za druge i otvaranja svojih emocija. Često nas traumatična iskustva, koja smo doživeli, mogu sprečiti da se upustimo u romantičnu vezu. Razvod roditelja, ili bolan raskid… sve to može da ostavi posledice na našu podsvest i usadi nam strah od ljubavi. Vreme je da se osvestite.

Foto: Shutterstock

Oprostite se od prethodnih veza
Pređašnje neuspele veze nas mogu proganjati i sprečiti u ostvarivanju novih. Kako bi emocionalno napredovali, vreme je da se oprostite od bivših ljubavi. Postoje dva načina da to najlakše uradite. Prvi način je meditativno presecanje konopca. U ovom procesu kroz meditaciju zamišljajte konopac koji vas spaja sa bivšom ljubavi, a zatim zamislite kako taj konopac sečete. Kako konopac puca, tako će otići i preostala osećanja. Drugi način je da pronađete snagu u sebi da im oprostite. Oprostite im sve prevare, svađe, neslaganja i ostale loše stvari koje su ostavile trag na vašim emocijama. Jednom kada im oprostimo sve loše što su nam uradili, možemo da krenemo napred i da svoje emocije usresredimo na lepe stvari u životu.

Rešite se ograničenja u glavi
Ne postoje dobri muškarci. Imam previše kilograma da bih bila privlačna muškarcima. Imam previše godina. Svi ljudi varaju. Romantika ne postoji. Sve su to mentalna ograničenja koja sami sebi stavljamo u glavu i koja nam smanjuju šanse pronalaska prave ljubavi. Ujedno su i izgovori koje govorite same sebi da ne bi ste morali da otvarate svoju dušu i pokažete drugima pravu sebe. Afirmacije su put do srećnijeg života, ali i srećnije ljubavi. Pogledajte primer srećno zaljubljenih prijatelja. Oni su dokaz da romantika i ljubav postoje. Takođe, morate sebi da pokažete više ljubavi, jer ako ne volite sebe, nećete biti srećni u romantičnoj vezi.

Foto: Benis Arapovic / Panthermedia / Profimedia

Krenite u potragu
Verovali ili ne, ali ljubav života nećete upoznati ako ceo dan sedite na kauču u pidžami i gledate omiljene serije. Vreme je da izađete iz kuće, posetite neki koncert ili predstavu, upišete kurs koji vas zanima. Odvažite se da izađete na mnogo prvih sastanaka, igrajte igru ljubavi, jer bi ona trebalo da bude zabavna. Prihvatite je i pronađite nešto zanimljivo u svakom trenutku.

Zapitajte se šta stvarno želite
Visok, crn, sa pločicama na stomaku i debelim novčanikom, ili plavušan sa zelenim očima koji vam ne prigovara kada izađete sa društvom na piće – možda verujete da ovako izgleda vaš savršen partner, ali istina je da vas takve karakteristike same neće osvojiti u potpunosti. Kod potencijalnih partnera obično najviše tražimo autentičnost, iskrenost i razumevanje. Nemojte stvarati sliku savršene osobe u mislima i očekivati da će vam ona jednog dana pokucati na vrata. Savršenstvo u ljubavi ne postoji. Ljubav je neuredna, prepuna uspona i padova, pa ne možemo da očekujemo da će biti savršena i harmonična. Ono što treba da očekujemo jeste da dobrih strana ima mnogo više nego loših i da se u lošima možemo osloniti jedno na drugo.

Foto: Shutterstock

Vizualizujte
Moć vizualizacije veća je nego što mislimo i ne bi trebalo da je otpišete. Zatvorite oči i zamislite osećanje koji vam daje ljubav i srećna romantična veza. Zamislite kakav je osećaj biti srećan pored partnera, kako se smejete, zabavljate, brinete jedno o drugom, provodite zajedno lepe trenutke. Potpuno se prepustite tom osećanju, dovedite ga do trenutka kada se osećate kao da je stvaran. To je najbolji način da prizovete pravu osobu u svoj život.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Krstarica

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar