Gratinirani patlidžan sa rikotom i Zlatiborac stišnjenom šunkom: Savršena ideja za brz i ukusan ručak

Savršen spoj ukusa i veoma laka priprema

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Zlatiborac

Za dve porcije biće vam potrebni sledeći sastojxc

– 1 veći patlidžan
– 200 g Zlatiborac stišnjenе šunkе
– 250 g rikota sira
– 400 g paradajz pulpe
– 30 g parmezana
– sveži listovi bosiljka i peršuna
– maslinovo ulje
– so

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iseći patlidžan na kolutove debljine 3-4mm, pa ga posoliti i ostaviti 15 minuta da omekša. Izgrilovati kolutove sa obe strane na suvom i dobro zagrejanom tiganju. Ostaviti ih sa strane.

Zlatiborac stišnjenu šunku iseći na kockice, pa je pomešati sa rikotom i isitnjenjim listovima bosiljka.

U posudu za pečenje sipati pulpu paradajza, pa je začiniti solju i svežim bosiljkom. Kolutove patlidžana filovati smesom od rikote i šunke, pa formirati valjak i, po potrebi, učvrstiti čačkalicom. Položiti nafilovan patlidžan na paradajz, pa sve posuti parmezanom. Jelo zapeći u zagrejanoj pećnici na 220°C, sve dok sir ne dobije zlatno braon boju. Pripremljeno jelo posuti iseckanim peršunovim listom.

 

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Zlatiborac

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar