Policajac nakon INSPEKCIJE otkrio: Veliki broj građana ima kovid propusnice, dobili i instrukcije (VIDEO)

Večeras je komunalna policija bila u inspekciji povodom tzv. kovid propusnica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Ekipa Objektiva večeras je bila u beogradskom klubu u kojem je komunalna policija vršila inspekciju, odnosno proveravala da li su gosti koji borave u klubu nakon 22 časa poneli sa sobom kovid propisnice koje su počele da važe u subotu, 23. oktobra sa početkom u deset časova.

Tom prilikom smo razgovarali sa policajcem koji je vršio kovid inspekciju u klubu, Željkom Dilparićem koji nam je otkrio kako je izgledala ta inspekcija i kakva je situacija na terenu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Komununalna policija sprovodi sve odluke koje donese Vlada Srbije i Krizni štab, a kao što znamo, doneta je nova uredba kojom je propisano da svi korisnici usluga od 22 časa kod sebe moraju imati kovid sertifikate. Komunalna policija je ovaj vikend je vršila kontrolu ugostiteljskih objekata, a baš ovaj vikend smo iskoristili kako bismo preventivno vršili kontrolu nakon što u ponedeljak, 25. oktobra, nastupi i kažnjavanje. – rekao je Dilparić.

On nam je rekao da je veliki broj građana ovog vikenda imao kovid propusnice, a oni koji nisu imali, dobili su priliku da od policije dobiju instrukcije kako da je dobiju i koje posledice će snositi ubuduće ako se nađu u takvoj situaciji.

– Veliki broj građana je imao kovid propusnice, a oni koji nisu imali mi smo im objasnili koje će posledice biti po njih ukoliko se od 25. oktobra nađu u toj situaciji. Svaki ugostiteljski objekat će morati da ima kovid redara, a oni gosti koji ne budu imali sertifikat moraju da napuste objekat – dodao je Dilparić.

On je takođe dodao da se testovi moraju raditi u referentnim laboratorijama i uputio apel svim građanima da se vakcinišu.

– Testovi se moraju raditi u referentnim laboratorijama, a ispred ugostiteljskih objekata se ne može vršiti testiranje jer su ovi sertifikati digitalni i moraju biti u sistemu, a ako bi se neko testirao u objektu taj test ne bi važio jer nije u sistemu. Ovim putem apelujem na sve građane da se vakcinišu i pridržavaju propisanih mera. – zaključio je Dilparić.

Objektiv je bio u jednom beogradskom klubu posle 22 časa, a kako su se proveli gosti bez kovid propusnica pogledajte OVDE.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar