Objektiv sa policijom u INSPEKCIJI: Evo kako su se u klubu PROVELI gosti bez kovid propusnice (FOTO+VIDEO)

Krizni štab je doneo odluku o uvođenju kovid propusnica zbog novog udara koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Kovid propusnice koje su usvojene kao rešenje u borbi sa kovid virusom na sednici Kriznog štaba, počele su da važe u subotu, 23. oktobra sa početkom u deset časova, a ekipa Objektiva je obišla beogradske klubove i zajedno sa komunalnom policijom ispratila situaciju na terenu.

Kako smo se uverili na licu mesta u jednom od beogradskih klubova, svi gosti koji su u tom trenutku boravili u njemu imali su kovid propusnice, a oni koji su u klubu bili bez nje su morali da napuste objekat u 22 časa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Našoj novinarskoj ekipi su takođe na ulazu u klub tražili kovid propusnicu i bez nje ne bismo mogli da uđemo u objekat.

Podsetimo, predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor i ministarka Marija Obradović izjavila je ranije da će inspektori u subotu i nedelju uveče imati ulogu „savetodavnog nadzora“, dok od ponedeljka postoji mogućnost kažnjavanja, pisanja prekršanjih naloga.

Kako je navela Obradovićeva, ukoliko u zatvorenom delu ugostiteljskog objekta ima ljudi bez kovid sertifikata posle 22h, taj objekat će biti ispražnjen i zatvoren na 24 časa. A ako se narednog dana to ponovi, ići će se novčano kažnjavanje – od 300.000 dinara za pravno lice, za odgovorno nešto manje, kao i 5.000 za građanina koji se nije pridržavao mere, objasnila je.

Krizni štab je doneo odluku o uvođenju kovid propusnica zbog novog udara korone, a one su potrebne nakon 22 časa kako je istakla premijerka Ana Brnabić, “ jer je ustanovljeno da tada postoji povećana opasnost od zaražavanja zbog glasne muzike, grljenja, alkohola…”.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar