Miris zime krajem oktobra, danas u Srbiji HLADNO i kišovito: Najviša temperatura do 11 stepeni

U Vojvodini umerena do jaka kiša koja prestaje do jutra u većini predela.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Picjumbo/Viktor Hanacek

Umerena kiša na severu Srbije padaće tokom noći. Danas nas očekuje zahlađenje sa prolaznom kišom se širi na sve krajeve, a na višim planinama popodne kiša prelazi u sneg iznad 1.500 metara nadmorske visine.

Samo će po Vojvodini biti suvo uz razvedravanje na severu pokrajine. Kiša prestaje na severu Srbije u toku prepodneva, ali će na jugu padati do kraja dana. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Minimalna jutarnja temperatura od 6 do 11 stepeni, a maksimalna od 10 do 14. Uveče kiša na jugu Srbije, a u ostalim predelima suvo uz razvedravanje na severu. Temperatura u 22 časa od 6 do 11 stepeni.

U Beogradu tokom noći kiša. Čeka nas oblačno i hladno vreme sa kišom ujutru i pre podne, a popodne suvo. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 10°C, maksimalna oko 12°C. Uveče suvo i hladno uz razvedravanje. Temperatura u 22h oko 10°C.

U Nišu zahlađenje sa kišom koja će više padati popodne i uveče. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 11°C, maksimalna oko 13°C. Uveče kiša i hladno. Temperatura u 22h oko 11°C.

Užički region očekuje zahlađenje sa kišom. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 11°C, a maksimalna od 12°C do 13°C. Na Zlatiboru i Tari zahlađenje sa kišom, a dnevna temperatura do 8°C pre podne, popodne u padu i uveče oko 4°C.

U Vojvodini umerena do jaka kiša koja prestaje do jutra u većini predela. U subotu hladno i pretežno suvo, a samo u toku jutra je moguća kiša na jugu Vojvodine. Na severu Vojvodine se razvedrava uz duže sunčane periode tokom dana. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C na severu do 11°C na jugu, a maksimalna od 11°C do 13°C. Uveče suvo i hladno. Temperatura u 22h od 6°C do 9°C.

U Novom Sadu u noći ka suboti kiša. Tokom dana hladno i pretežno suvo tokom dana uz postepeno razvedravanje popodne. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 8°C, maksimalna oko 11°C. Uveče suvo i hladno. Temperatura u 22h oko 8°C.

U Subotici noću takođe kišovito vreme. Tokom dana hladno uz razvedravanje ujturu i duže sunčane periode. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, maksimalna oko 11°C. Uveče suvo i hladno. Temperatura u 22h oko 7°C.

Vreme narednih dana
U nedelju jutro hladno, a tokom dana pretežno sunčano i malo toplije nego u subotu. Samo će na jugu Srbije biti promenljivo oblačno u toku jutra, a zatim se i u tim predelima razvedrava. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0 stepeni na severu do 6 na jugu, a maksimalna od 12 do 15 stepeni.

U ponedeljak vrlo hladno jutro, ponegde slab prizemni mraz, a tokom dana sunčano i malo toplije nego u nedelju. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar u košavskom području, a u ostalim krajevima slab istočni. U utorak i sredu malo do umereno oblačno sa sunčanim periodima.

Tokom većeg dela iduće sedmice suvo vreme uz postepeni porast dnevne temperature krajem sedmice. Jutra će biti hladna i ponegde maglovita od četvrtka.

 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar