Dženifer Lopez i Kim Kardašijan su lude za ovom frizurom: Najnoviji jesenji trend je “TEČNA KOSA” (FOTO)

Ako ste voleli staklenu i mokru kosu, ovu frizuru ćete obožavati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ovo leto je, definitivno, prošlo u znaku talasa.

Što kada je u pitanju more, što kada je u pitanju trend frizura.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Beach Waves” je definitivno bila jedna od najtraženijih.

Međutim, sa dolaskom jeseni, stigli su i novi trendovi.

Onaj koji je privukao mnoge poznate dame, među kojima su i Kim Kardašijan i Dženifer Lopez, jeste “tečna kosa“.

Izgledom je nešto između “staklene kose” koja je bila popularna pre nekoliko godina i trenda mokre kose. U pitanju je kombinacija jako glatke kose sa prelepim odsjajem. Kroz nju se definitivno lakše prolazi prstima, jer se, za razliku od trenda mokre kose (za koju se, u proseku, koristi šaka gela, pa je na dodir gruba), koristi mnogo manje proizvoda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

Tečna kosa reflektuje svetlost mnogo više od uobičajene svakodnevne frizure. I dok poznate osobe, koje obožavaju ovaj trend, verovatno koriste ekstenzije ili perike, mekana, fluidna, sjajna kosa i dalje može da bude vaš “to go” trend ove jeseni. Profesionalni frizeri su otkrili kako da postignete ovakav izgled, u salonu ili pak, kod kuće.

Kako postići izgled tečne kose

Cilj tečne kose su elegantne vlasi bez kovrdža, za šta je obično potreban postupak u dva koraka: sušenje fenom, nakon čega sledi ravno peglanje, a između njih se koristi neki proizvod za sjaj. Zbog toga frizeri preporučuju tretman keratinom kao siguran način za postizanje frizure, pogotovo ako imate kovrdžavu, nestašnu kosu, jer tretman daje sjajniju, glatku podlogu za rad. U zavisnosti od kose, tretmani bi trebalo da budu izvedeni u salonu od strane profesionalnog frizera koji će proceniti vaš tip kose i potrebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

Ako bi ste se odlučili za ovakav tretman, evo kako to funkcioniše. Keratin se nanosi na kosu kao premaz, ispere, a zatim se osuši fenom. Nakon feniranja, kosa se pegla da bi se keratin “zapečatio” i zatvorio dlaku, stvarajući štit za kosu koji daje glatke, sjajne rezultate. Kada se pravilno izvede, kosa bi trebalo da se vrati svojoj prirodnoj teksturi nakon što se keratin istroši (tipično tri do pet meseci).

Međutim, ako želite da isprobate trend kod kuće, uz pomoć nekoliko proizvoda i pegle za kosu možete da odradite odličan posao. Prvo na kosu, nakon pranja, stavite ulje, posebino na vrhove kako biste ispravili dlaku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PIA SHAH (@piashah_)

Nakon što kosu pripremite proizvodima, osušite je fenom. Frizeri reporučuju korišćenje uskog nastavka sa mlaznicom na fenu tako da se kosa suši fenom u jednom smeru (u ovom slučaju ravno ka dole) za glatkiji i sjajniji izgled. Nakon toga, kosu razdelite u nekoliko sekcija, a zatim pramen po pramen pređite peglom. Potrebno je od 6 do 10 prelaza peglom za svaki pramen kose. Završite sprejem za sjaj za taj završni efekt sjajne kose.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar