“Sve gori zbog vas, GOSPODARICE”: Šta se krije iza MISTERIOZNIH poruka koje je ostavljala Hrkalovićeva?

Ono što privlači pažnju je to kako je Hrkalovićeva prešla put od misteriozne žene koja doslovno žari i pali u policiji i kloni se javnosti do uvek doterane Instagram zvezde

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram, Objektiv.rs

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović uhapšena je juče zbog umešanosti u ubistvo Vlastimira Miloševića, poznato kao “ubistvo na šinama”.

Policija je, nakon pretresa stana u kojem je zatekla nezapamćen luksuz, napustila zgradu u kojoj živi bivša državna sekretarka. Jake policijske snage, sa automobilima pod rotacijom, odvele su uhapšenu Hrkalovićevu na saslušanje, nakon čega joj je određen pritvor do 30 dana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što privlači pažnju je to kako je Hrkalovićeva prešla put od misteriozne žene koja doslovno žari i pali u policiji i kloni se javnosti do uvek doterane Instagram zvezde koja rado deli trenutke iz svog privatnog života sa hiljadama pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

Da ta promena nije slučajna, govori i sadržaj poruka koje je Dijana slala. Postavlja se pitanje – kome su te poruke namenjene? I da li su te poruke, u suštini, pretnja i opomena?

Poslednjeg dana maja ove godine, tačno dve godine nakon što je slkonjena iz MUP-a, Dijana Hrkalović je otvorila nalog na Instagramu i počela da svakodnevno komunicira sa pratiocima.

Javnost je odjednom mogla da vidi neku novu Dijanu, koja je uvek ima urednu frizuru, istetovirane obrve, trenira u šortsu i majici na bretele, provodi se po splavovima i nosi jarke boje i kratke haljine.

Na prvi pogled, profil je nalik onim koje imaju na hiljade devojaka i žena. Sve dok se ne analiziraju komentari koje dobija, ali i njene “motivacione poruke” koje je izabrala uz određene fotografije.

“Jug je uz tebe, izdrži”

Kad se pročitaju komentari nekih od njenih pratilaca, od kojih mnogi za profilnu sliku koriste neku od fotografija vođe ozloglašenog kriminalnog klana Veljka Belivuka, moglo bi se zaključiti da je Hrkalovićeva neformalni vođa navijača Partizana. Poruke, na primer, glase:

“Uvek uz Partizan, Srbiju i Dijanu. Grobari Požarevac.”

“Diksi, izgrmeli smo sinoć u Novom Sadu kako dolikuje najjačoj tribini na svetu. Uz tebe smo.”

Foto: Instagram/Printscreen

“Imaš najjaču armiju iza sebe. PFC”.

“Jug je uz tebe. Izdrži.”

“Goreo je Kavos zbog vas sinoć, gospodarice.”

“Gospodarica” spremno odgovara, zahvaljuje se na komplimentima, podršci i “svemu što ste napravili za mene”.

Ako treba – i u zatvor

Tako izgleda kada pratioci šalju komentare Dijani Hrkalović. Kada ona, međutim, šalje poruke javnosti, reč je o lukavo probranim motivacionim citatima upućenim “Nekom” ili “Nekima” sa velikim N.

Tako je jednom poslala sledeću poruku: “Ako ćeš da pokušaš, idi do kraja… A to može da znači i zatvor”. Radi se o rečima poeme “Idi do kraja”, američkog pesnika i pripovedača Čarlsa Bukovskog, kojeg nova Dijana često citira. U objavu je umetnula i refren pesme “Girl on Fire” američke pevačice i kompozitorke Ališe Kiz: “And she’s not backing down… This girl is on fire! She’s walking on fire…”

Kada se uzme u obzir da je Hrkalovićeva uhapšena zbog ubistva na šinama, jasno je da se ne radi o “Instagram zvezdi”, već o veoma opasnoj osobi. Postavlja se pitanje kome bi mogle biti upućene poruke/opomene/pretnje “idi do kraja”, “ako treba i u zatvor”, “hodam po vatri, ali neću odustati”, koje je ostavljala na svom profilu?

BONUS VIDEO

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (7)

  1. A glavno pitanje niko ne postavlja: ko je ovakvu osobu ubacio ako se ne varam u BIA i MUP a potom lansirao u sam vrh! Ko je taj?

    Odgovori

Ostavite komentar