“Retko viđam da čovek ima toliko sreće”: Doktor objasnio kako je Sofronijević izbegao SIGURNU SMRT na KiM

Lekari su rekli da će mu biti potrebno par dana da se još malo oporavi kako bi mogao da da izjavu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Kosovo Online

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici dr Zlatan Elek rekao je da je zdravstveno stanje povređenog Srećka Sofronijevića trenutno stabilno, ali se nalazi na intenzivnoj nezi i opasnost po njegov život nije prošla.

Kako je rečeno, on ne može ni da govori niti gleda, već samo leži, a ima i povišen pritisak i temperaturu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On nije mogao da razgovara sa policijom, a lekari su rekli da će mu trebati par dana da se još malo oporavi kako bi mogao da da izjavu.

– Povređeno je deset naših sugrađana. Ono što je posebno tragično je da nam je jedan pacijent teško povređen, na njega je mučki pucano s leđa. Hvala Bogu, preživeo je povrede, hitno je operisan, metak je izvađen, i dalje se nalazi u jedinici intenzivne nege. Trenutno stabilnog stanja, ali ne znamo kako će se stanje razvijati, noć je proveo mirno uz povišenu telesnu temperaturu, prima adekvatnu negu – rekao je direktor Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici dr Zlatan Elek.

– Upucan je sa leđa. Pravo ime mu je Srećko, i ja ovoliko godina radim kao lekar, i retko sam video da čovek ima toliko sreće. Pazite, metak udara u lopaticu, ne ide u pravcu srca,  nego ide gore, lomi drugo rebro, ne kači bitne krvne sudove vrata, ni karotidu ni ništa, prolazi na dva tri milimetra od njih, kači periferni krvni sud i završava u mišiću. U tim strašnim okolnostima, moglo je biti mnogo gore – rekao nam je jedan iz tima lekara koji je brinuo o njemu.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Novosti

Komentari (1)

Ostavite komentar