Tvrdio je da je slavniji od ISUSA, majka ga se ODREKLA: Džon Lenon utehu je tražio u zagrljaju oba pola!

Legendarni Džon Lenon je ime koje svet muzike nikada neće zaboraviti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Četiri decenije života Džona Lenona bilo je premalo da muzička legenda uživa u porodičnom životu koji je zavoleo tek nakon promašenog braka i homoseksualne ljubavi, ali dovoljno da vođa čuvenih Bitlsa stekne planetarnu slavu.

Džon Lenon je rođen 9. oktobra 1940. godine u Liverpulu kao jedino dete Džulije Stenli Lenon i trgovca Alfreda Lenona po čijem ocu je i dobio ime. Brak njegovih roditelja od početka je bio veoma nestabilan i ubrzo se pokazalo da neće dugo trajati. Naime, njegov otac otputovao je na jedno od svojih službenih putovanja, a kada se posle godinu dana vratio, svoju suprugu, Džonovu majku, zatekao je trudnu sa drugim muškarcem, što je uzrokovalo brzi razvod. Pošto porodica njenog novog supruga nije želela da prihvati Džona, ona ga je kao četvorogodišnjeg dečaka dala sestri Meri Mimi Smit koja je, pošto nije imala svoje dece, pokušala da mu pruži svu potrebnu ljubav.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Odrastao sam bez osećaja pripadnosti roditeljima i domu, što me je vrlo rano učinilo buntovnim i pomalo problematičnim. Zavideo sam deci koja su imala mamu i tatu za čim sam čeznuo celog života – priznao je u jednom intervjuu čuveni Bitls nekoliko dana pred smrt.

Lenon se prvi put oženio 1962. godine sa Sintijom Pauel. Ovaj brak je kratko trajao, ali su zajedno dobili sina Džulijana. Kasnije je otkrio da se oženio samo zato što je devojka zatrudnela. Tada su kružile mnoge priče o Lenonovom nasilnom ponašanju, koje je tek kasnije priznao i pokušavao da se izvini. Par se samo dve godine kasnije razvodi. Samo godinu dana kasnije Lenon se ženi avangardnom umetnicom Joko Ono.

Džon Lenon biografija
Foto/Printscreen/Youtube

– Šokirao sam se kada mi je Sintija saopštila da je trudna jer je to bilo apsolutno neplanirano, uradio sam ono što bi uradio svaki muškarac – oženio sam se njome iako mi iskreno do toga nije bilo stalo – pričao je Džon koji je sudbonosno da svojoj školskoj ljubavi izgovorio u opštini u Liverpulu 23. avgusta 1962. godine, a kum mu je bio Brajan Epštajn.

Sedam meseci kasnije rodio se njegov sin Džulijan za koga slavni muzičar nikada nije bio previše vezan. Baš tih šezdesetih, kada je počela prava bitlmanija, Lenon je počeo da konzumira LSD, drogu koja je potpomagala njegovu kreativnost, ali isto tako razvijala agresiju zbog koje je najviše patila njegova supruga Sintija koju je vrlo često tukao. Po rođenju deteta, njihov brak postao je pravi horor. Muzičar je počeo da spoznaje u sebi ljubav prema osobama istog pola, i veoma brzo je shvatio kako je zaljubljen u svog kuma Brajana. Njih dvojica su otputovali u Španiju, a svetom su počele da kruže spekulacije o njihovoj romansi.

– To je bila gotovo prava homoseksualna ljubav. Nas dvojica jesmo gajili emocije jedan prema drugome, ali nikada nismo konzumirali našu ljubav, nismo imali seksualne odnose, što znači da nismo ni bili u vezi – objašnjavao je Lenon.

– Popularniji smo od Isusa Hrista. Ne znam šta će duže izdržati – rokenrol ili hrišćanstvo – jedna je od najčuvenijih izjava slavnog muzičara iz tog perioda.

Džon Lenon i Joko Ono
Foto: Printscreen/Youtube/Yoko Ono

Pošto je pronašao ženu u koju se beskrajno zaljubio i sa kojom se osećao kao voljeno biće, spoznao je šta znači ljubav, naravno reč je o Joko Ono.

Joko Ono i Džon Lenon su odmah zapalili javnost vešću da su zajedno. Tokom postojanja “Bitlsa” Joko je postala najomraženija žena na planeti. Mnogi smatraju da je njena saradnja sa Lenonom, kao i odnos izazvao ozbiljne tenzije između članova benda.

Veruje se da je Joko, koja je 13 godina bila starija od muzičara, prvo bila Džonova ljubavnica i da se upravo zbog nje razveo.

“Joko Ono je najsavršenije biće koje korača Zemljom, pored nje sam shvatio ko sam i šta sam”, svojevremeno je govorio muzičar. Međutim, Joko je postala kontroverzna ličnost, javnost je zbog njenih čudnih intervjua bila ubeđena da ga ona u stvari ne voli. Znala je da izjavljuje kako je muzičar potajno homoseksualac.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar