Odbila da se vakciniše u trudnoći, pa zaražena završila u komi: Kad se probudila, ostala je u šoku

Niej znala šta ju je snašlo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen/KelsieRouts

Dvadesettrogodišnja Kelsi Routs iz Velike Britanije ne samo što nije preminula na respiratoru i u komi nakon zaraze koronavirusom, već je prilikom buđenja otkrila i da se porodila.

Majka sada troje dece našla se u 28. nedelji trudnoće kada je počela da teško diše. Prethodno je više puta odbila da se vakciniše zbog straha od toga kako bi ona uticala na plod.

Zbog toga se čuvala kako je znala, ali koronavirus je pokazao u poslednjih godinu i po dana da uvek pronađe neki svoj put do ljudskog tela, pa je tako i Kelsi “kapitulirala”. Sa povećim stomakom.

– Borila sam se koliko sam mogla da se ne zarazim. Znam da je bilo pametnije da se vakcinišem, ali mislila sam da ću tako trajno oštetiti bebino zdravlje u stomaku. Sad vidim da sam užasno pogrešila i da je sve bezbedno i po tom pitanju. Posle problema sa kašljem i težim disanjem, završila sam u bolnici na kiseoniku. Potom sam prebačena na respirator – kaže Kelsi.

Nakon dva dana na respiratoru, ona je upala u komu. Kada je izašla iz nje i ozdravila, doktori su joj doneli bebu.

– Porodili su me carskim rezom. Sinčić Koub je rođen 12 nedelja ranije i zdrav je. Morali su tako da urade, jer je u jednom trenutku izgledalo da se neću izvući. Ovo je dvostruko čudo. Ne samo što sam preživela koronavirus posle kome, već se i dete rodilo. Kad su mi ga doneli, nisam mogla da verujem da je sve u redu – kaže grafička dizajnerka iz Spaldinga u Velikoj Britaniji.

Doktori koji su vodili njenu trudnoću, ali i oni u crvenoj kovid zoni kažu da je Kelsi imala više sreće nego pameti.

– Savetovali smo je više puta da se vakciniše kako upravo ne bi došla u ovu opasnu situaciju, ali nije nas slušala. Još jednom apelujemo i na trudnice da se ne libe da se vakcinišu jer je dokazano da vakcine ne štete plodu – kaže doktorka Džo Mantfild za San.



Izvor: TheSun

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar