Teretna vozila na Horgošu čekaju i do 20 SATI: Kolone kamiona dugačke SEDAM kilometara

Vozači se savetuju da bi za prelazak granice trebalo da razmotre mogućnost korišćenja drugog prelaza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Stanje na teretnom terminalu prelaza Horgoš se tokom noći nije bitno promenilo. Kolone kamiona i dalje čekaju na izlazak iz Srbije, pa je tako formirana dupla kolona dugačka gotovo 7 kilometara u kojoj prevoznici čekaju i po 20 sati kako bi ušli u EU.

Iz Uprave carine navode da dnevni kapacitet teretnih vozila koje su naši severni susedi spremni da obrade i prime na svoju teritoriju tokom 24 časa je 450 kamiona, što je potvrđeno i Protokolom između Srbije i Mađarske.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Problem nastaje kada, kao prethodnih dana, dođe do pojačanog priliva teretnih vozila, a dinamika rada organa susedne države ostane ista ili se dodatno smanji – navode iz Uprave carine.

– Na to pogranične službe Srbije nemaju uticaja, a da je preduzeto sve što je u moći onih koji se svakodnevno nalaze na granici svedoči i izjava šefa teretnog terminala Horgoš – priča Miroljub Stojković za RTS.

– Nakon apela sa srpske strane granice, tokom noći je iz zemlje izašlo 450 kamiona kao što je predviđeno Protokolom, ali to nije donelo bitnije olakšanje, jer novi kamioni neprestano pristižu na prelaz.

Podsećamo da bi kapacitet protoka teretnih vozila na srpskoj strani granice mogao da se kreće oko brojke od 700 teretnih vozila za 24 sata, ali je nemoguće ostvariti ga ukoliko istim ili sličnim tempom ne radi i druga strana.

Uprava carine savetuje vozače koji imaju nameru da se upute ka prelazu Horgoš da je gužva velika, pa bi za prelazak granice trebalo da razmotre mogućnost korišćenja nekog drugog prelaza ili alternativnog pravca.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar