Bobanov potez će se prepričavati decenijama: “Grobari” su zanemeli, komentator nije verovao šta gleda

Odlazask velikana srpske košarke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Tragična vest obeležila je današnji dan.

Čuveni košarkaš Partizana Boban Petrović je jutros u Južnoafričkoj Republici. Nakon što je nedavno doživeo saobraćajnu nesreću, Petrović je poslednjih nekoliko dana života proveo u bolnici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegov veliki prijatelj Peter Vilfan se jednom prilikom setio nezaboravnog poteza sa utakmice Partizana i Olimpije. Sedamdesetih godina je bio vođa te ekipe Olimpije, a dva kluba su vodila veliku bitku. Ipak, jedan potez sa te utakmice je prevazišao sve okvire.

Evo o čemu se radi:

– Ja i on smo bili dugi niz godina prijatelji i dan danas smo prjatelji. Na toj utakmici kad sam poveo napad Olimpije i pitao sam ga: ‘Ako ja tebi dodam loptu hoćeš li mi je ti vratiti?’. On kaže hoću! Ali ja mu nisam dao, nisam mu verovao”, priseća se Vilfan, koga ta ideja nije napuštala – rekao je Vilfan.

– Onda sledeći napad ponovo pitam, ali opet nisam smeo. Onda ponovim pitanje u trećem napadu i kažem: ‘Jelene ti tvoje?’ Jelena je njegova ćerka, ja sam bio u Beogradu kad se ona rodila – prisetio se tada Vilfan.

A onda je nastao totalni haos.

– Ja sam njemu dodao loptu i u tom trenutku nastala je zbrka totalna! Tamo u Beogradu, u dvorani , puna je bila dvorana. Ovi njegovi saigrači su potrčali u kontru, moji su se vratili u odbranu, ja i on smo ostali sami na polovini. Komentaor je rekao: ‘Šta je ovo ljudi?’

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar