OTKRIVAMO kako su ambasadori došli do Vučićevog zdravstvenog kartona: Ovo je bio plan UBISTVA predsednika

Jasno je da su bezbednosne strukture svojevremeno zakazale, tvrdi Mario Spasić iz Antikorupcijskog tela Ministarstva zdravlja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković

Strani ambasadori su se dočepali informacija iz zdravstvenog kartona predsednika Srbije Aleksandra Vučića preko svojih špijuna koje imaju i u zdravstvenim ustanovama. Nezakonitim pribavljanjem podataka o zdravstvenom stanju šefa države jasno je da je pripremano Vučićevo ubistvo!

Ovo za Objektiv tvrdi Mario Spasić iz Antikorupcijskog tela Ministarstva zdravlja, koji je i generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Zakon o pravima pacijenata strogo zabranjuje dostupnost medicinskih podataka, a kako se radi i o dokumentaciji predsednika republike, potpuno je jasno da su ambasade nezakonito došle u posed ovih podataka. Jasno je da pojedine ambasade imaju špijune i u zdravstvenim ustanovama, što dodatno komplikuje celokupnu stvar. Ponovo je jasno da su bezbednosne strukture svojevremeno zakazale u odbrani integriteta predsednika Vučića. Nezakonitim pribavljanjem medicinskih podataka o Vučiću potpuno je jasno da je pripremano njegovo ubistvo, skrojeno izvan i u našoj državi – ocenjuje Spasić.

NEKO SE NADAO…

Inače, sam predsednik Aleksandar Vučić, a povodom navoda bivšeg ombudsmana Saše Jankovića, koji je obelodanio da su mu strani ambasadori nudili da sa krticama u SNS ruši predsednika Vučića i čak govorili da lider Srbije „ima slabo srce koje može da stane”, rekao je da zna da je Janković govorio istinu. Međutim, predsednik je kazao i da ne misli da su želeli da ga ubiju, već im je neko dostavljao njegov kardiova – skularni karton, tako da se „neko izgleda nadao da će malo brže da umre”.

KARTOTEKA

Svetozar Vujačić, savetnik ministra policije, kaže za Objektiv da je zdravstveni karton predsednika zainteresovanim ambasadorima mogao biti prosleđen i sa kartoteke VMA.

– Nesumnjivo da Vučić zna ko je te poverljive papire mogao da dostavi, pa ja tu ne bih komentarisao. Ipak, ne treba isključiti činjenicu da su u prosleđivanju podataka mogli da učestvuju administratori na VMA, jer su sada kartoni u elektronskoj formi i nedovoljno zaštićeni od privatnosti – smatra Vujačić. Govoreći o navodima Jankovića, Vujačić pita šta je Janković čekao sve ove godine i zbog čega ranije nije saopštio šta su mu nudili strani am – basadori.

– Najkonkretnije što bi moglo da mu se postavi kao pitanje je koje su to strane diplomate bile. Ukoliko Janković ne želi to da kaže, eventualno bi tužilaštvo moglo da pokrene postupak radi uzbunjivanja javnosti, pa da time bude pritisnut da kaže ko su ambasa dori koji su mu nudili da se približi Vučiću i kada su mu to nudili – objašnjava Vujačić.

TRAŽILI NAJPOKVARENIJE

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, navodi da onima kojima smeta što Srbija nije na kolenima žele da eliminišu onoga koji je najzaslužniji za to.

– Iz stranih ambasada su vrbovali ljude i tražili najpokvarenije koji bi mogli da preuzmu vlast i unazade Srbiju. Kada sam čuo izjavu Saše Jankovića, silno sam se iznenadio. Hvala Saši što je bio iskren i to je dalo jasnu potvrdu svega što smo sumnjali – rekao je Glišić. On je upozorio da se ništa ne menja ni danas. Kako je kazao, imaju plan samo menjaju izvršioce.

– Njihov plan je bio da se Vučić dovede do stanja infarkta. Čime ćete to da izazovete? Napadima tamo gde smo najslabiji. U ovom slučaju, reč je o porodici i deci. Vučića tu najviše boli. Strašno je kada vam kriminalizuju porodicu kroz medije. Predsednik ima povremeno problem sa visokim pritiskom, a oni su imali uvid u njegov zdravstveni karton – navodi Glišić.

Kada vas neprijatelj napada, ističe, on uvek računa na domaće izdajnike!

– Kada su taj cilj postavili, u hodu su menjali izvršitelje. Oni su našli medije i tu su delovali. Neko je iz domaćih redova javljao šta je to pogodno za njihov cilj. Išli su na to da što jače napadaju njegovu porodicu kako bi ga iznervirali i pogoršali mu zdravstveno stanje, samim tim i uklonili ga sa političke scene. Napadi na Vučića nisu prestali. Naprotiv, svakoga dana su sve intenzivniji. Oni se svakoga dana bave tim da izazovu neki njegov iracionalni potez i da mu ugroze život – rekao je Glišić.

RAŠČISTITI

Poslanik SNS Vladimir Đukanović poručio je predsedniku Srbije da je nakon izjave Saše Jankovića došlo vreme ili da se raščisti situacija u stranci ili da dođe do razlaza sa naprednjacima. Kako je naveo na osnovu izjave bivšeg zaštitnika građana, pojedine strane diplomate računale su da će Aleksandar Vučić da umre od srca i da su u redovima SNS imali svoje favorite sa kojima su očigledno radili. – Za mene je to izdaja i tako su me roditelji i preci vaspitali. Sramno je biti saradnik strane službe. Sa izdajnicima ne mogu da sedim u istoj prostoriji i da sa njima idem u kampanju kao da se ništa nije dogodilo. Jednostavno, to ne ide. Sa tim ljudima ne želim isti vazduh da dišem. Oni su za zatvor. Otuda, predsedniče, još jednom, ili će to da se raščisti, u čemu imate apsolutnu podršku čitave stranke, ili da se rastajemo – istakao je Đukanović.

Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

DAČIĆ: VUČIĆU, HAPSI IH SVE!

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić tvrdi da strane službe prvo gledaju vaše po – našanje, sa kim se srećete, šta radite, o čemu razgova – rate.

‒ Možda godi vama kada kažu: „Vi ste pogodni da, na primer, zamenite Vučića!” Ovde je reč i o ljudima koji se nalaze na ozbiljnim mestima. Ja nisam mogao da dam zdravstveni karton Vučića, jer ga nemam, to je mogao da uradi neko ko ga ima. Vi imate 1.000 i nešto prisluškiva – nih razgovora od strane MUP. To je zaista jedan državni udar. Ja mislim da on treba sve to da pohapsi, svako ko je radio protiv predsednika Srbije. To je podrivanje društvenog sistema, to treba da se nađe na sudu – rekao je Dačić.

Foto-vladimir-milovanovic
foto Vladimir Milovanovic

VULIN: VUČIĆA BI FIZIČKI DA UKLONE

Ministar unutraš – njih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da godinama unazad postoji kontinuitet napada na predsednika Vučića koji nije samo politički, već i pokušaj da se on fizički ukloni.

– Ono što je rekao Saša Janković potvrdilo je da svih ovih godina govorimo istinu… Mladom i zdravom čoveku, kakav je predsednik Vučić, morate mnogo pomoći da ne bude živ i ovakvi navodi jasno ukazuju da je neko i te kako razmišljao da se predsedniku Srbije desi nešto fatalno i tragično… Informacije iz zdravstvenog kartona su za svakog građanina veoma poverljive. Ja nemam pravo da znam šta piše u tuđem zdravstvenom kartonu, tek kod predsednika ne smete da znate te stvari, on je štićena ličnost. Postoji kontinuitet pokušaja da se on fizički ukloni, da ga ne bude – smatra Vulin.

Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 17. SEPTEMBAR

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Moguće je @ekaterina. Znate i sami ko je, zašto je i kako je ubio dr. Zorana Đinđića, premijera Srbije. A znate i da im je to uspelo iz trećeg pokušaja. U međuvremenu su se neki "šalili" da je i Broz pred smrt imao problem sa nogom. Znate vi @ekaterina i ko se napio od sreće kad je dobio informaciju da je Đinđić streljan. Memoril @ekaterina, Memoril!

    Odgovori
  2. Zakon o pravima pacijenata strogo zabranjuje dostupnost medicinskih podataka - ali zato svaka šuša proverava da li ste vakcinisani

    Odgovori
  3. Dok je Stefanovic bio ministar policije, prisluskivan vucic jacala kriminalisticka grupa belivuk sad kad je ministar vojni, Vucicev karton dosao u ruke stranih ambasadora. Dali je moguce da je sve slucajnost?

    Odgovori

Ostavite komentar