Na korak do JESENI: Hladni talas stigao do Srbije, evo kakvo VREME nas očekuje do kraja meseca

Sinoptička situacija promeniće se već u petak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Pixabay/kamerman1960

Vrelo leto je iza nas, a jesen će nam uskoro zakucati na vrata. Prema najavama meteorologa, kiša i promena vremena stižu nam već u petak.

Đorđe Đurić, meteorolog najavljuje da će i danas biti letnji dan, sa temperaturom do 33 stepeni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Tokom dana biće pretežno sunčano, uz povećanje oblačnosti prema kraju dana, a na jugozapadu će biti uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura u četvrtak biće u većem delu Srbije i preko 30 steopeni, ponegde i do 33, što su temperature znatno iznad proseka za ovo doba godine – kaže Đurić.

Međutim, prema njegovim rečima, sinoptička situacija promeniće se već u petak.

– Tokom petka će se preko centralne Evrope dalje prema istoku premeštati ciklon, a u sklopu njega i hladni front. Pod uticajem ovog ciklona u petak će u Srbiji biti promenljivo oblačno, ali i dalje toplo, ponegde sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 24 na severozapadu do 32 stepena na jugoistoku Srbije. U petak posle podne do severozapadnih, a krajem dana i tokom večeri i preko ostalih predela Srbije doći će do prodora hladnog fronta sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a pojačan jugozapadni vetar biće u skretanju na jak severozapadni, pri prodoru hladnog fronta prolazno su mogući i olujni udari – objasnio je on i dodao:

– Tokom vikenda ciklon iz centralne Evrope premestiće se iznad istočne, a sa njim i hladni front, pa će nad Srbijom u subotu preovladavati severozapadno strujanje, uz dalji priliv svežije vazdzšne mase sa severa. Biće umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U nedelju znatno više sunca tokom dana, uz slabe južne vetrove. Ipak, pred kraj dana i tokom večeri uslediće prodor novog hladnog fronta sa prolaznom kišom i pljuskovima. Maksimalna temperatura biće tokom vikenda od 22 na severu i zapadu do 28 stepeni na jugu i na istoku Srbije. Sledeće sedmice promenljivo, uz maksimane temperature manje-više oko 20 stepeni.

Kako je Đurić najavio, poslednji dani kalendarskog leta biti uvod da smo na korak do jeseni.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar