VAŽAN ČIN

Goca Božinovska sa Rodićima priprema KRŠTENJE unuka? Ispoštovaće tradiciju, a Mirko ima samo jednu ŽELJU

U domu pevačice sprema se još jedno slavlje?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković, E-stock/Č. Vukojičić

Pevačica Goca Božinovska sa snajkom Bojanom Rodić i sinom Mirkom Šijanom, ali i prijom Danijelom i prijateljem Bogdanom Rodićem polako priprema krštenje prvog unuka Zorana, piše Kurir.

Prema daljem pisanju,  ima želju da naslednik njenog sina što pre primi svetu tajnu, kojom mališan postaje hrišćanin i član crkve. Obe porodice, i Rodić i Šijan, drže do tradicije, pa se već raspituju u vezi sa činom koji im veoma znači. Stari je običaj da se dete krsti još dok je beba, dok ne proslavi prvi rođendan. U današnje vreme tradicija se manje poštuje, pa se dešava da se taj svečani čin odlaže za neke kasnije godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Roditelji malog Zorana Šijan to ne žele, pa će krštenje u njihovoj porodici da se obavi u najkraćem roku. Oboje su već upoznati sa važnim pravilima ovog verskog obreda, a uskoro će i obaviti razgovor sa sveštenikom, koji će detaljnije da im objasni šta je potrebno i da zakaže krštenje, navodi pomenuti medij.

Inače, kako tradicija nalaže, za ovaj svečani događaj treba pripremiti krsnicu, platno bele boje, veličine od jednog do jednog i po metra, u koje se dete uvija posle krštenja. Od nje se, potom, detetu sašije košuljica, benkica ili jastučić za spavanje.

Prema rečima Kurirovog izvora, Mirko želi da njegov naslednik, po starom običaju, bude zavijen u njegovu belu košulju, sve dok ne bude kršten vodom. Inače, još uvek se nisu dogovorili da li će praviti veselje ili će sve biti organizovano tajno, u krugu porodice i kumova.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar