Tope se u ustima: MEDENJACI koji će vas odmah vratiti u DETINJSTVO (RECEPT)

Slobodno odmah napravite duplu dozu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kad pomislite na medenjake, verovatno odmah pomislite i na praznike.

Što i jeste logično, jer oni važe za praznične kolače.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, recept do kojeg smo došli je toliko ukusan da je apsolutno nemoguće dočekati zimski period, a ne napraviti ih pre toga.

Miris ove poslastice će vas odmah vratiti u neka lepša vremena.

Ove medenjake možete praviti sa glazurom ili bez nje, na vama je da odaberete.

Ukoliko budete sledili uputstvo, moći ćete da napravite otprilike 50 medenjaka, tako da, ukoliko želite, možete da udvostručite meru.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

1. 140 g brašna
2. 120 g šećera
3. 1 jaje
4. 1 supena kašika meda
5. 1/2 kesice praška za pecivo
6. malo cimeta
7. malo karanfilića
8. malo izrendane kore od limuna ili pomorandže
9. 120 g prah šećera
10. 1-2 kašike vode ili soka od limuna

Foto: Shutterstock

Priprema:

Sve sastojke sipati u činiju i dobro umutiti mikserom. Testo pokriti i ostaviti na hladnom nekih sat vremena. Relativno meko testo razviti na pobrašnjenoj podlozi u debljini od najmanje 3 mm. I oklagiju stalno posipajte brašnom. Vadite krugove čašom. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni 12-15 minuta na 200°C. Medenjaci prvo narastu, potom se spuste i budu hrskavi. Ohladite ih.

Za glazuru sjedinite prah šećer sa vodom ili sokom od limuna, premažite medenjake i ostavite da se osuše. Prijatno!

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Stvarukusa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar