Nije sve u romantici i strasti: 8 pouzdanih znakova da ste u ZDRAVOJ vezi

Ove stvari su neophodne u svakoj pravoj vezi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / PhotoAlto / Profimedia

Skoro svaka veza počinje eksplozijom strasti i romantike.

Vremenom se iskristališu druge stvari koje su veoma važne za budućnost ljubavnog odnosa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako iz bilo kog razloga niste sigurni da li je vaša veza zaista toliko dobra koliko vi mislite, psiholozi navode osam karakteristika koje imaju sve zdrave veze.

1. Ne uplićete prošlost u odnos

Svako donosi prtljag u odnos. Ali, partneri koji se zaista vole postavljaju granice kako bi osigurali sopstveni rast, kao i međusobno podsticanje kada se pojave nevolje iz “prošlog života”. Ne koriste prošlost protiv svog partnera i ne dopuštaju da se prošlost njihovog partnera petlja u njihovu sadašnjost. To je bitno za istinsku intimnost u vezi.

2. Uspeh vašeg partnera vas ne ugrožava

Ako se nervirate zbog toga što vaš partner dobro radi i što je možda uspešniji u poslu od vas, to je veliki alarm za vašu vezu. Slavljenje partnerovog uspeha pokazuje im da ste tu za njih i da vam je njihova sreća važna.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

3. Pomažete jedno drugom i brinete

Iako to zavisi od osobe do osobe i odnosa, činjenica je da kuvanje ili čišćenje, pranje veša ili poslovi u bašti, ilii bilo što drugo, naročito ako to ne volite da radite ili vam je teško to radite, pokazuje da obraćate pažnju i brinete o partnerovim potrebama i željama.

4. Deljenje prostora s partnerom vam je prirodno

To nužno ne mora da znači zajednički život, ali ako ste s nekim u vezi i delite zajednički prostor i osećate se skroz prirodno, kao da ste na pravom mestu, to je veoma dobar znak.

Foto: Shutterstock, ilustracija

5. Ludi ste za njima

Svaka veza prolazi kroz razdoblje uzbuđenja i lude zaljubljenosti. Ali, nakon toga počinje ozbiljan deo i pokazivanje prave ljubavi. Znaćete da je prava ljubav ako ste jedno drugom uzbudljivi, čak i kada stvari nisu uzbudljive. Ako danima gledate serije na kauču i ne radite ništa zanimljivo, a i dalje ste ludi za partnerom kada ga nema sat vremena ili kada ode na posao – onda je to znak da ste u pravom odnosu.

6. Konstruktivno raspravljate

Postoji razlika između svađe i rasprave, a parovi koji su dugo u vezi uče kako da raspravljaju tako da omoguće sebi da slušaju i razumeju jedno drugo. Parovi koji se iskreno vole mogu da se raspravljaju, a da se međusobno ne potkopavaju, ne vređaju ili totalno ne raskidaju odnos.

Foto: Shutterstock, ilustracija

7. Tu ste jedno za drugo i kada je loše

Lako je biti s partnerom tokom srećnih prlika ili  događaja, ali kako se osećate s njim kada su teška vremena. Bilo da se radi o odlasku na operaciju, sahranu ili nešto slično, bitno je da je partner u teškim vremenima uz vas stopostotno. Ako to nije, ne nalazite se u dobrom odnosu.

8. Ono najvažnije, ne stidite se da uradite bilo šta jedno pred drugim

Koristite kupatilo zajedno. Ne stidite se da pokažete ko ste i šta ste. Ne stidite se da ispustite “gasove” pred partnerom, ili da podrignete. Zvuči glupo, ali razmislite o tome na trenutak: ako ne možete da obavite vrlo jednostavnu, u stvari potpuno potrebnu i uglavnom nekontrolisanu telesnu funkciju pred svojim partnerom, verovatno to i nije prava ljubav.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar