Srbiju je potresla SMRT Koste Bunuševca, a da li ga se sećate iz kultnog SRPSKOG filma? (VIDEO)

U ovom ostvarenju iz 1989. godine, on tumači lik "Super Ridže"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Danas je odjeknula vest da je Kosta Bunuševac, eminentni srpski slikar, preminuo u 73. godine. Banuševac će na kulturnoj sceni ostati upamćen kao autor brojnih samostalnih i grupnih izožba kako u Srbiji tako i van granica naše zemlje, ali i po svojoj profesori na Akademiji lepih umesnosti. Ipak, Kostu će šira javnost najviše pamtiti po ulozi u kultnom filmu “Kako je propao rokenrol”.

Naime, čuveni slikar je važio za multitalentovanog stvaraoca, koji je svoje mesto našao u pozorištu, dizajnu, marketingu, pronalazaštvu, muziku, arhitekturu, ali i filmu. U ovom ostvarenju iz 1989.godine, Banuševac tumači lik “Super Ridže”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Zeleni Zube, kaži dragička, Super Ridža je opet tu, pametniji sam nego ikad, sprečiti me nećeš više nikad – glasila je jedna od njegovih replika iz filma napamet naučena od strane mnogih generacija.

Podsetimo, Kosta Bunuševac rođen je 1948. u Splitu, u tadašnjoj Jugoslaviji, a završio je odsek slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1971, u klasi prof. Stojana Ćelića.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar