Tuga porodice NE JENJAVA: Na današnji dan svi se sećaju LEGENDARNOG Šabana

Njegovi prijatelji i članovi porodice govorili su za Objektiv

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Veliki pevač, uvek skroman i nenametljiv, kralj narodne muzike Šaban Šaulić danas bi proslavio 70. rođendan. Tuga njegove porodice, prijatelja i kolega zbog njegovog preranog odlaska još uvek ne jenjava, ali danas svi slave njegov život i prisećaju se Šabana sa osmehom na licu i tugom u srcu, jer kako bi drugačije?

Na današnji dan svi se sećaju legendarnog i vanvremenskog Šabana, koji je ljudima oko sebe, ali i publici iz dana u dan stavljao osmeh na lice svojim glasom, talentom i dobrotom. Šabanov brat od tetke, pevač Hasan Dudić i dan-danas je neutešan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Živeli smo u istoj kući, rođen sam na njegovom krevetu. Ništa nije kao što je bilo. Ne mogu da zaboravim njegov osmeh i dobro lice. Bio mi je najpreči, jedini je istinski brinuo o meni i zvao da vidi kako sam, da li sam zdrav i šta radim. Mnogo patim, a da mi nije moje unučadi i dece, ne znam šta bih radio, moj život ne bi imao smisla. Stalno idem na groblje, otići ću i danas – rekao je Hasan drhtavim glasom na ivici suza.

Oko toga da je bio najbolji pevač i da mu nikada nije bilo ravnog svi se slažu, pa tako i Dragan Stojković Bosanac, koji je za Objektiv podelio svoje uspomene na legendu.

– Pamtiću ga kao najboljeg pevača, jedinstvenog stila pevanja i ukrasa u muzici. Drugo, pamtiću ga kao dobrog saradnika, jednog čoveka koji nije imao ništa što bi ga oskrnavilo kao umetnika, fantastično je znao da komponuje pesme za sebe, imao je najveći broj hitova. Bio je toliko dobar pevač da su se svirači, muzičari i solisti utrkivali da ko ne skine Šabana kako peva, on ne svira najsjajnije, a bio je i odličan pecaroš. Voleo je Dunav i Savu i dogovarali smo se da idemo na Neretvu, ali eto, nije bilo prilike. Bio je kompletan umetnik, takav se skoro neće roditi – započeo je Bosanac, pa skrenuo pažnju na to šta se promenilo na estradnom nebu od kada nas je Šaulić napustio:

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

– Promenilo se da su se razgoropadile neznalice i svako može da peva. Kada je Šaban uzeo mikrofon, malo je ljudi pevalo kada je on bio prisutan, a sada svaka šuša uzima mikrofon vrlo lako i sebe zamišlja da je Šaban.

Mladi pevači uvek su govorili da im je Šaban najveći uzor, pa tako i pevačica Milica Jokić, koja je imala priliku da nastupa na Šaulićevom koncertu u Areni.

– Zbog saveta i podrške biću mu večno zahvalna, naročito kada se uzme u obzir da je u pitanju najveći pevač narodne muzike u istoriji – rekla je pevačica.

Emir Habibović, koga je pokojni Šaban zvao svojim naslednikom, za Objektiv je rekao:

– Nikada nisam shvatio čime sam to zaslužio da mi takav velikan ukaže poverenje. Dok živim, biću zahvalan bogu što sam imao prilike da radim sa njim i da se družimo.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Šaban Šaulić je tragično nastradao 17. februara 2019. u saobraćajnoj nesreći, kada se vraćao sa nastupa u Nemačkoj. Šaulić je živeo u Beogradu sa suprugom Gordanom, sa kojom je imao troje dece: Sanelu, Ildu i Mihajla, a imao je i vanbračnog sina Roberta. Snimio je dvadeset i dve singl-ploče i preko trideset albuma. Koncertom u Beogradskoj areni 2018. obeležio je 50 godina karijere. Mir je pronalazio u vikendici u Krčedinu, gde je voleo da se odmara i peca. Njegova ćerka Ilda je nakon očeve smrti otkrila da je to mesto koje je najviše podseća na njega i da nikada ne može a da ne zaplače kada ode u Krčedin.

– Uvek pustim suzu. Tamo je i dalje njegova energija koja je prisutna kad god uđem u Krčedin i u kuću, zato što je mnogo vremena provodio tamo. Što više idemo tamo, shvatamo zašto je voleo taj mir, vodu i energiju koju reka donosi – rekla je Ilda.

Autori: A. Rakić i M. Marinović

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar