EKSKLUZIVNO: Prvi snimak mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija sa ustoličenja! (VIDEO)

Dostojan!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

U Cetinjskom manastiru u toku je ustoličenje mitropolita crnogorsko – primorskog Joanikija, a mi objavljujemo prvi snimak neposredno pre nego što je počelo ustoličenje.

Nakon što su patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije krenuli ka manastiru, okupljn narod je klekao, a crkvena zvona su odzvanjala Cetinjem.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. O kakvom miru u "autokefalnoj ukrajinskoj crkvi"govorite.Mogli ste uz pomoć interneta vidjeti proslavu krštenja Rusa u Kijevu,desetine hiljada vjernika pod zastavama i ikonama Ruske pravoslavne crkve.Ako niste to vidjeli pročitajte "Tarasa Buljbu"i biti će vam današnja UKrajina jansije.Još jedna činjenica da bi postala autokefalna treba suglasnost svih pomesnih pravoslavnih crkava u svijetu a ne samo Carigradskoga patrijarha,nije ona papa.Čitajte i velikoga Njegoša....

    Odgovori
  2. Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?

    Odgovori
  3. Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi smo se mi pokatoličili iz Slovenskog višebožja sa Perunom u tada jedino Papino hrišćanstvo u 7-8 veku ali pitaš li se ti koliko je posle Srba prodalo veru za večeru i odvojilo se od Hrvata i Pape i popravoslavilo se kad se Crkva cepala u 11veku i kad im je Vizantija u 13 veku sa Savom davala sve i Srbiju na tri mora, a onda im Bog dao kaznu ropstvo 500g a Vizantiju izbrisao i očistio i dao je Turcima? Harlot - odvojena crkva, ku*va, bludnica, koja će obmanjivati narod da ga odvoji od Boga, tako da dočekaju antihrista.

    Odgovori

Ostavite komentar