Incident na Novom Beogradu: ISKOČILO je iz WC šolje i preplašilo stanarku, svi su ZGROŽENI (FOTO)

Najčešće se pojava pacova i miševa vezuje za dolazak jeseni i zime

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Lanz-Andy

U jednom od stanova u Bloku 45 na Novom Beogradu, tačnije u toaletu na prvom spratu, dogodio se više nego nesvakidašnji incident koji je preplašio i zaprepastio stanarku.

Naime, prema njenoj tvrdnji, iz wc šolje je izašao, ni više ni manje, nego – pacov!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ona je zamolila za pomoć na jednoj Fejsbuk grupi, zapitavši kome da se obrati, a zgroženi sugrađani nisu mogli da veruju šta joj se dogodilo.

– Popa, jer bih umrla na mestu! – jedan je od komentara na njeno pitanje koga da pozove da reši problem.

Ovo nije prvi put, a nije ni poslednji, da glodari “plaše” stanare prestonice, a nedavno je u medijima osvanula i fotografija “čudnog bića” ispod Pupinovog mosta, za koje se naknadno ispostavilo da je nurija – jedan od najkrupnijih glodara na svetu.

Nurija nije opasna, živi pored vode, a aktivna je u sumrak i u zoru. Hrani se vodenim biljkama.

Glodari su, inače, uglavnom problem u seoskim domaćinstvima koja se bave poljoprivredom, ali godinama sa njima muku muče i stanari većih gradova.

Pacovi i miševi se, nije nepoznato, kroz kanalizacione cevi provlače u potrazi za skloništem i hranom, a ponekad, iako retko, završe i u kanalizacionim instalacijama kuća i stanova.

Najčešće se pojava pacova i miševa vezuje za dolazak jeseni i zime. Tada glodari, tražeći sklonište od hladnog vremena, ulaze u kuće i stanove kako bi prezimili na toplom.

U jednoj prestoničkoj poljoprivrednoj apoteci, posebno velika najezda glodara zabeležena je prošle jeseni.

– Lepak za pacove nam je dolazio u stotinama paketa, i svaki put bi planuo! Dešavalo se da ga više nemamo ni na lageru. Očekujemo da će isto biti i ove godine, a najezda će možda početi i ranije, jer je osveženje već stiglo – rekli su nam u poljoprivrednoj apoteci.

Dakle, glodari će nam tek praviti problem, a na pitanje stanarke kojoj je pacov izleteo iz wc šolje kome da se obrati, mi joj dajemo odgovor: nekoj od službi za dezinsekciju i deraizaciju koje posluju na teritoriji prestonice.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Pink

Komentari (1)

  1. NIšt čudno. Ja sam na Čukaričkoj padini. Na sedmom spratu pacov je pokušao da izađe iz wc šolje. Sreća da sam čula bućkanje dok je pokušavao da izađe. Dva litra sone kiseline i krv u šolji. Za svaki slučaj wc šolja je stalno zatvorena.

    Odgovori

Ostavite komentar