Jogurt kao lek za kožu: Napravite DOMAĆI PILING protiv bora i crnih mrlja na licu

Osim što obiluje dobrim bakterijama, jogurt je odličan i za uklanjanje podočnjaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ako tražite namirnicu koja u potpunosti podržava digestivnu funkciju, onda je jogurt svakako jedan od favorita.

Poznato je da je bogat probiotskim bakterijama, koje crevnu floru oblažu na način koji blagotvorno deluje za čitav organizam, ali njegov moćni sastav valja iskoristiti ne samo za unutrašnjost organizma, već i za kožu i tretiranje problema sa njom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prevaziđite akne

Imate problem sa lošom i hrapavom kožom punm akni? Jogurt vam može biti od pomoći! Sadržaj cinka i mlečne kiseline može vam pomoći da prevaziđete probleme sa aknama. Nanesite jogurt na parče vate ili pamuka pa stavite na mesta prekrivena aknama. Ostavite da odstoji preko noći, a zatim te delove tela isperite hladnom vodom.

Foto: Shutterstock

Oslobodite se bora

Korišćenjem pilinga na bazi jogurta možete se osloboditi slojeva mrtvih ćelija kože i bora zbog kojih vaše lice prerano stari. Potrebne su vam samo dve kašike običnog jogurta i jedna kašika ovsa. Pomešajte ih dobro pa smesu nanesite na podrujče lica i brata i nežno masirajte 15 minuta. Završite sve ispiranjem vodom dok se sve ne očisti.

Crne mrlje na licu

Crne mrlje na licu mogu da se jave iz raznih razloga, a najčešće nastaju kao reakcije kože na skidanje bubuljica. Iako se za ovaj problem može verovati samo jogurtu, još je bolje kada ga kombinujete sa sokom od limuna.

Foto: Dmitry Tkachuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Pripremite jednu kašiku jogurta i pola kašičice limunovog soka. Pomešajte ih u posudi, a zatim ih nanesite na tamne fleke po licu. Razlog uspešnosti ovog tretmana je mlečna kiselina u jogurtu koja će ukloniti spoljni sloj kože i pomoći donjem sloju da se podigne prema gore, uklanjajući postojeće mrlje na licu.

Sakrijte podočnjake

Tamni krugovi ispod očiju obično su posledica napornog rada tokom noći. Oni svakako mogu naružiti vaš svakodnevni izgled, pa ćete morati da pronađete ugodan način za njihovo tretiranje. Jogurt može da bude od značajne pomoći u ovom slučaju.

Foto: RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Sve što vam je potrebno je malo vate i jogurt. Pripremite vatu i nanesite na nju jogurt, pa utrljajte na područja tamnih krugova ispod očiju. Protivupalna svojstva jogurta, među kojima prednjači dejstvo mlečne kiseline, mogu da smanje podbulost podočnjaka.

Za obnovu suve kože

Visok sadržaj vode u jogurtu može vam pomoći da ublažite suvoću kože. Pripremite četiri kašike običnog jogurta, jednu kašiku kakao praha i jednu kašiku meda. Sve zajedno dobro izmešajte, pa nanesite ovaj piling na lice i vrat i ostavite ga da deluje 30 minuta, a zatim temeljno isperite, pa osušite.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar