Sultan oblande kakve do sada niste probali: Hrskav kolač ispunjen karamelom i orasima (RECEPT)

Za ljubitelje oblandi, ovaj kolač je pravo zadovoljstvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube/ ValentinasSimplyGoodFood

Lako i brzo se pripremaju, a ukus karamele između dve hrskave oblande je kombinacija koja će vam se sigurno svideti.

U ove oblande možete dodati suvo grožđe ili suvo voće po izboru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sastojci:

2 lista velike oblande

300 + 200 g šećera

250 g margarina ili maslaca

3 cela jaja

200 g suvog grožđa

Foto: Printscreen/Youtube/ValentinasSimplyGoodFood

200 g blendiranih ili seckanih oraha

300 g mlevenog mesa

100 g čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

U veću šerpu stavite 300 g šećera, pa topite na laganoj vatri. Dok čekate da se šećer otopi, ulupajte jaja sa ostatkom šećera (200 g). Maslac ili margarin usitnite. Kada se šećer otopi, dodajte maslac i mešajte dok se ne sjedini. Maslac će se odvajati od šećera, pa će se postepeno otapati. Topite šećer i maslac 5 minuta. Polako zatim sipajte masu od jaja i sve sjedinite.

Foto: Printscreen/Youtube/ValentinasSimplyGoodFood

Kuvajte smesu oko 10 minuta, dok ne provri ponovo i ne dobije finu karamel boju. Sklonite sa vatre pa dodajte orahe, suvo grožđe i keks.

Ostavite 15 minuta da se smesa ohladi. Kad se smesa ohladila, nanesite je na oblandu i razvucite. Poklopite hrapavom stranom druge oblande i pritisnite kako bi se fino zalepilo. Ostavite da se ohladi i stegne, pa nanesite glazuru od 100 g čokolade koju ste topili sa 3 kašike ulja na tihoj vatri.

Čim se čokolada stegne, oblande možete seći na štanglice i služiti.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar