Lako i brzo se pripremaju, a ukus karamele između dve hrskave oblande je kombinacija koja će vam se sigurno svideti.
U ove oblande možete dodati suvo grožđe ili suvo voće po izboru.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Sastojci:
2 lista velike oblande
300 + 200 g šećera
250 g margarina ili maslaca
3 cela jaja
200 g suvog grožđa
200 g blendiranih ili seckanih oraha
300 g mlevenog mesa
100 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
U veću šerpu stavite 300 g šećera, pa topite na laganoj vatri. Dok čekate da se šećer otopi, ulupajte jaja sa ostatkom šećera (200 g). Maslac ili margarin usitnite. Kada se šećer otopi, dodajte maslac i mešajte dok se ne sjedini. Maslac će se odvajati od šećera, pa će se postepeno otapati. Topite šećer i maslac 5 minuta. Polako zatim sipajte masu od jaja i sve sjedinite.
Kuvajte smesu oko 10 minuta, dok ne provri ponovo i ne dobije finu karamel boju. Sklonite sa vatre pa dodajte orahe, suvo grožđe i keks.
Ostavite 15 minuta da se smesa ohladi. Kad se smesa ohladila, nanesite je na oblandu i razvucite. Poklopite hrapavom stranom druge oblande i pritisnite kako bi se fino zalepilo. Ostavite da se ohladi i stegne, pa nanesite glazuru od 100 g čokolade koju ste topili sa 3 kašike ulja na tihoj vatri.
Čim se čokolada stegne, oblande možete seći na štanglice i služiti.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)