Upao na fakultet, ali nije imao novac za studije: Posle ovog poteza cela zemlja se digla da mu pomogne

Fali mu dosta para za studentsku vizu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/Maveryck

Kolumbijac Maverik Andres Garson Espeho, apsolvent Mašinskog fakulteta na Nacionalnom univerzitetu u Bogoti, odlučio je da školovanje nastavi u Evropi, a primljen je na master studije računarske mehanike na Tehničkom univerzitetu u Minhenu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pošto njegova porodica nije imala novca za skupe studije u inostranstvu, Maverik je pokušao da aplicira za kredit, ali je odbijen.

Razočaran odlukom banke, pošto nije imao nikakvu drugu alternativu, mladi sjajni student rešio je da održi tombolu za fritezu u kojoj je pržio pomfrit, kako bi došao do para.

– Prodajem fritezu na nagradnoj igri kako bih mogao da prikupim resurse za studentsku vizu. Ko god želi da pomogne, može da mi piše na WhatsApp-u ili da podeli ovu sliku – napisao je Maverik u jednoj publikaciji na internetu, prenosi Kalle Blue Radio.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Maveryck Andres (@maveryck22)

Za fakultet mu je potrebno oko 20.000 dolara, a nagradna igra će trajati do 23. oktobra, gde će učesnici moći da licitiraju za koje pare će kupiti fritezu.

Nakon ove tužne objave, mnogi su se uključili u akciju da mu pomognu da nastavi studije.

Loklani brend kafe takođe je odlučio da podrži mladića na taj način što će budućeg donatora nagraditi besplatnim konzumiranjem oog proizvoda u narednih godinu dana.

Takođe je na Fejsbuk stranici “Dona por la Educacion (Doniraj za obrazovanje)” objavljeno da je u toku prikupljanje novca za ovog mladića.

– Maverik je, kao i mi, uveren da samo obrazovanjem ova zemlja može da se izvuče iz siromaštva – stoji u objavi.

Da stvar bude još gora, vest o uplati velike sume novca kako bi dobio studentsku vizu zatekla je Maverika nekoliko dana nakon što mu je otac preminuo od posledica koronavirusa.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar