Otac i ćerka “pali” zbog 1,6 tona kokaina u Zeti: Krijumčari upali u LUKAVU ZAMKU policije, evo i kako

Službenici Uprave policije su i danas nastavili aktivnosti na tom predmetu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crnogorski carinici u dogovoru sa službenicima Uprave policije na carinskom terminalu “propustili” su kamion sa 1,6 tona kokaina, kako bi videli gde će droga završiti.

Nakon što su vozači kamiona PG-353GA, navodno potpuno ispravni odvezli teretnjak sa Carinskog terminala, inspektori i carinici nastavili su akciju, koja je sinoć rezultirala rekordnom zaplenom kokaina i hapšenjem Marijane Krstović (27) i njenog oca Buda Krstovića (66), a za ostalim osumnjičenima se traga.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema saznanjima Vijesti, inspektori Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Uprave carina podelili su operativna saznanja dobijena putem međunarodnih izvora – da će u Luku Bar ući kontejner banana u kom je sakriven tovar kokaina.

Skupa su napravili strategiju – da namerno “zažmure” i konačno uhapse naručioca. Pošiljka je “propuštena” prilikom skeniranja u Baru i Podgorici, a carinici u dogovoru sa policijom nisu detaljno pregledali i istovarili robu, iako su su sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu.

Šverceri su upali u zamku i drogu odvezli u magacin u zetskom selu Mojanovići, gde je i oduzeta. Akcija je izvedena u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Iz Uprave policije su danas zvanično saopštili da je u akciji “187” policija u saradnji sa Upravom prihoda i carina zaplenila 1.205 pakovanja kokaina u Mojanovićima, u Zeti, ukupne težine preko tone.

– Droga je pronađena u pošiljci banana. Dve osobe lišene su slobode – navela je Uprava policije na Tviteru.

Službenici Uprave policije su i danas nastavili aktivnosti na tom predmetu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar