Državljani Srbije čekaju EVAKUACIJU iz Kabula! Marko i Aleksandar opisali HAOS: “Čuju se pucnji” (VIDEO)

Dvojica državljana Srbije rade u Avganistanu za jednu međunarodnu firmu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pritnscreen

Dvojica državljana Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, koji se nalaze u Kabulu gde čekaju da nekako izađu iz zemlje, kažu da se čuju pucnji u okolini aerodroma i da je situacija haotična.

Oni čekaju da ambasador dogovori sa nekom zemljom da ih stavi na spisak za evakuaciju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Situacija se menja iz minuta u minut, snage talibana su ušle bez ikakvog otpora u grad, počeli su neki pregovori i predsednik se povukao – prepričao je jučerašnji dan Aleksandar Cvejić.

On navodi da je civilni deo aerodroma zatvoren, a da sa vojne strane oko 2.000 Avganistanaca pokušava da uđe, kako bi napustili zemlju.

Danas je došlo i do upada naoružanog lokalca na aerodrom, navodi, dodajući da je moguće i da je ubijen.

Ova dvojica državljana Srbije rade u Avganistanu za jednu međunarodnu firmu.

– Pokušavali smo da uzmemo karte komercijalnim letom poslednjih šest dana, i sve su otkazivane 24 sata pre poletanja. Nemamo nikakve karte i nikakvu mogućnost da izađemo iz zemlje komercijalnim letovima – naveo je Cvejić, prenose Novosti.

Kaže da su u kontaktu sa ambasadorom Srbije iz Nju Delhija Sinišom Pavićem koji pokušava da im pomogne od juče. Od njega su, kako prenose, saznali da je još samo jedna državljanka Srbije u Kabulu.

– Nama su ovde pomogle kolege i drugovi koji su iz BiH, Hrvatske i Slovenije da dođemo do ovog bezbednog mesta iz našeg kampa. Mi smo pored ulaza u vojni deo aerodroma gde čekamo da nam se odobri ulaz – ne puštaju nikog ko nije na spisku za evakuaciju – navodi Cvejić.

Prema informacijama, oni se nalaze u hotelu koji čuvaju američki vojnici, u kom ima dosta stranaca iz SAD, Velike Britanije…

Navodi da ambasador Siniša Pavić radi sve što je u njegovoj moći da dođe u kontakt sa bilo kojom zemljom koja bi ih stavila na spisak za napuštanje zemlje.

Podsetimo, američki vojnici ispalili su hice upozorenja u vazduh na aerodromu u Kabulu kako bi sprečili da više stotina civila izađe na pistu aerodroma, izjavili su zvaničnici.

– Masa je izmakla kontroli. Hici su ispaljeni kako bi se izbegao haos – rekao je neimenovani zvaničnik.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar