Preminula ćerka legendarnog Hičkoka: Patriša umrla u 93. godini

Tokom njenog detinjstva Alfred je režirao klasike među kojima su i filmovi "39 stepenica" i "Senka Sumnje"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AFP / AFP / Profimedia

Patriša Hičkok O’Konel, jedino dete proslavljenog reditelja Alfreda Hičkoka i glumica koja odigrala nezaboravni ulogu u očevom filmu “Stranci u vozu” i negovala sećanje na njegovo delo decenijama nakon njegove smrti umrla je u 93. godini.

Pat Hičkok je umrla u poneđeljak prirodnom smrću, u snu u svojoj kući u Kaliforniji, potvrdila je za AP njena ćerka Tit Caruba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mnogima poznata kao Pat Hičkok, rođena je 1928. godine u Londonu od oca Alfreda Hičkoka i majke Alme Revil Hičkok i veliki deo svog života provela je pored oca tokom njegovog rediteljskog posla.

Tokom njenog detinjstva Alfred je režirao klasike među kojima su i filmovi “39 stepenica” i “Senka Sumnje”, a onda se porodica preselila u Kaliforniju nakon potpisivanja ugovora sa producentom Dejvidom O. Selznikom.

Alfred Hičkok je stekao svetsku slavu kao majstor suspensa (napetosti), a supruga Alma, po profesiji filmska montažerka, bila je njegov verni savetnik s kojom je analizirao scenario i rediteljski postupak.

“Moja majka je imala mnogo više udela u očevim filmovima nego što joj je ikada priznato. On je zavisio od nje u svemu, apsolutno u svemu”, izjavila je Pat Hičkog 1999. godine u intervjuu za londonski Gardian.

Pat je kao tinejdžerka glumila u školskim predstavama, pojavljivala se na pozorišnoj sceni, uključujući i velike brodvejske produkcije.

BONUS VIDEO:

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar