Iskorišćene kesice čaja BACATE? Evo za šta sve mogu da vam KORISTE

Olakšajte sebi kućne poslove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Karel Lorier / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon što čaj popijemo, iskorišćene kesice odmah bacimo.

Makar većina nas tako radi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I većina pravi veliku grešku.

Pored toga što smanjuju natečenost očiju, ublažavaju opekotine od sunca i ujede insekata, iskorišćene kesice čaja su pravi pomoćnik i u kućnim poslovima.

Evo za šta sve možemo da ih iskoristimo:

Foto: Profimedia/Olga Skred / Alamy / Alamy / Profimedia

– Pored sode bikarbone, iskorištene kesice čaja su odlične u uklanjaju neprijatnih mirisa u frižideru. Jednostavno ih treba staviti nekoliko u frižider i ostaviti preko noći tako da upiju mirise.
– Vlažne kesice crnog čaja čuvaju metalno posuđe od rđanja. Nakon svake upotrebe treba ih premazati vlažnim kesicama i to će stvoriti zaštitni sloj koji će sprečiti korodiranje.
– Masno posuđe je teško oprati, ali u razgradnji tvrdokornih mrlja najbolje će pomoći kesice čaja. Posuđe treba staviti u vruću vodu i dodati dve do tri kesice i ostaviti pet minuta. Nakon toga će ispiranje sudova postati lakše.
– Čaj uklanja mrlje i prljavštinu na ogledalima. Skuvajte čaj sa dve stare kesice i iskoristite ga kao sredstvo za čišćenje.

Foto: Profimedia/D, Merrimon Crawford / Alamy / Alamy / Profimedia

– Baš kao što je dobar za staklo, čaj pomaže i u čišćenju drvenih podova i nameštaja. Treba skuvati čaj od dve iskorišćene kesice i ostaviti da se ohladi. Nakon toga treba umočiti krpu i obrisati željene površine. Čaj će razgraditi masnoću i delovaće blagotvorno na pore drveta. Posebno je dobar crni čaj.
– Osim što uklanja neprijatne mirise iz frižidera, iskorišćene i osušene kesice čaja će upiti i sve mirise iz ormara. Treba ih ostaviti preko noći da bi vratile svežinu.
– Ukoliko želite da osvežite stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta, a nakon toga ih možete usisati.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar