Za kvalitetan i lakši SAN: 4 čaja koja će vam pomoći da lakše ZASPITE

Imaju opuštajuće i umirujuće dejstvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Racool_studio

Da bi naš organizam bio odmoran i zdrav, neophodno je da spavamo.

I to da san bude kvalitetan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nažalost, mnogo ljudi pati od problema poremećaja sna.

Pre nego odlučite da ovaj problem rešite lekovima, pokušajte na prirodan način.

Ova četiri čaja bi mogla da vam pomognu u tome.

Čaj od kamilice

Ovaj čaj može izuzetno da poboljša san. Anksioznost je glavni uzrok poremećaja sna, a istraživanja pokazuju da čaj od kamilice pomaže. Zapravo, nekoliko studija je kamilicu povezalo sa smanjenjem nivoa anksioznosti, a jedno kliničko ispitivanje je pokazalo da se kvaliteta sna poboljšao kada su stariji ispitanici konzumirali kamilicu – rekla je dijetetičarka Lacy Ngo.

Foto: Pixabay/WikimediaImages

Čaj od valerijane

Koren valerijane, koji se često koristi kao prirodni dodatak za spavanje u obliku kapsula, je takođe vrlo koristan i ako se konzumira kao čaj, kažu stručnjaci. Vekovima se koristi u tradicionalnoj medicini za rešavanje problema sa snom i opuštanje. Sadrži antioksidanse koji mogu da imaju sedativna svojstva.

Čaj od pasiflore

Ako tražite ukusan način da završite dan, popijte šoljicu čaja od pasiflore. Kao i mnoštvo drugih biljaka koje se koriste za spavanje i teskobu, i pasiflora deluje na centralni nervni sistem i pokazalo se da smanjuje vreme koje je potrebno da utonete u san. Smatra se da pomaže i kod simptoma menopauze, ističu stručnjaci.

Foto: Freepik/jigsawstocker

Čaj od kurkume

Kurkuma nije samo ukusan dodatak vašoj omiljenoj supi – ona takođe čini izvrstan čaj koji poboljšava san, kažu stručnjaci. Čaj od kurkume takođe može da ima i umirujući učinak. Može da pomogne i u poboljšanju zdravlja zglobova i gastrointestinalnih problema – objašnjava nutricionistkinja Trista Best.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar