Deluju antibakterijski i UBLAŽAVAJU tegobe: Biljke koje su ODLIČAN lek protiv urinarnih infekcija

Čaj od uve je najpoznatiji prirodni lek protiv urinarnih infekcija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Diana Miller / ImageSource / Profimedia

Urinarne infekcije osim što su neprijatne, mogu biti prilično bolne.

Postoje urinarne infekcije gornjeg trakta, koje zahvataju bubrege, a simptomi su bolan i osetljiv stomak, groznica, mučnina i povraćanje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe, postoje urinarne infekcije donjeg trakta koje podrazumevaju bol pri mokrenju, promenjenu boju urina i bol u stomaku.

Za lečenje urinarnih infekcija obično je potrebna terapija prepisana od strane lekara, ali vam neke biljke mogu pomoći kad je u pitanju olakšavanje simptoma i tegoba.

Čaj od peršuna

Peršun je poznat kao veoma zdrava biljka koja podstiče detoksikaciju organizma, a koristimo ga u većini jela.

Foto: GWI/Botanic Images Inc. / Garden world images / Profimedia

Osim toga, peršun se pokazao kao efikasan i kad su u pitanju urinarne infekcije. On eleminiše bakterije koje su inficirale urinarni trakt i koje remete rad bubrega i bešike. Najbolje je da u ovu svrhu napravite čaj od peršuna. Prelijte dve kašike svežeg lišća peršuna sa 200 ml vode, ostavite da odstoji 10 minuta i pijte ga posle svakog obroka.

Uvin čaj

Uvin čaj je jedan od najpoznatijih čajeva kad je u pitanju lečenje urinarnih infekcija. Deluje antibakterijski i uspešno eleminiše uzročnike bolesti. Kašiku suvog lišća uve prelijte sa 250 ml ključale vode, procedite nakon 15 minuta i popijte.

Foto: – / Panthermedia / Profimedia

Čaj od brusnice

Sok od brusnice se često preporučuje za lečenje urinarnih infekcija, ali čaj je mnogo bolje rešenje. Osim čaja, možete jesti i same plodove brusnice koja je poznata kao biljka koja čisti bešiku i deluje antibakterijski. Za pripremu čaja od brusnice bolje je da koristite sušene plodove ove biljke, umesto prerađenih kesica čaja. Čaj od brusnice pijte više puta u toku dana.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar