Spasilac me UPOZORIO, a onda nisam mogla ni USTA otvoriti: Crnogorka iz Beograda preživela dramu u Grčkoj

Sarti je skoro privukao veliku pažnju domaće javnosti nakon što je jedan naš državljanin izgubio život na plaži iako je bio dobrog zdravlja i umeo da pliva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Profimedia/Antonio Guillem Fernandez / Panthermedia / Profimedia, Shutterstock

Crnogorka koja već 23 godine živi u Beogradu i koja je pisala pod svojim internet nadimom Holy Cat podelila je u grupi “Grčka” na Fejsbuku tri prilično traumatična iskustva iz istoimene zemlje, a prvi put joj se drama desila na Sartiju.

Sarti je skoro privukao veliku pažnju domaće javnosti nakon što je jedan naš državljanin izgubio život na plaži iako je bio dobrog zdravlja i umeo da pliva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njenu objavu prenosimo u celosti.

– Imam potrebu da sa vama podelim tri neprijatna iskustva sa talasima u Grčkoj. Naučila sam mnogo o ovome i imam poruku za sve kojima je ovo zabava kao i meni, sve do sad – reči su jedne Crnogorke koja je od malih nogu obožavala letovanja upravo zbog talasa. Međutim, više joj nije ni smešno ni zabavno.

– Lep sunčan dan, toplo more i talasi. Zvuči kao san za ljubitelje ovog vida zabave na moru. Talasi u Sartiju u principu nisu nešto veliki, bar ne za dobre poznavaoce, ali su snažni, dobijaju na brzini, pa masa puta ubrzanje… E sad, najveći izazov predstavljaju ona tri što naidju u seriji, koje ne možete da savladate, već morate da zaronite i sasečete ih ili će oni vas bukvalno otresti.

Ono sto se meni desilo je trenutak nepažnje, nešto sam se bila zagledala ka ležaljkama i kad sam se okrenula nije bilo vremena da zaronim, talas me bukvalno poklopio svom svojom silinom, oborio, ali ono što je najgore ugurao mi je vodu i pesak u organe za disanje. U sekundi sam izgubila svu snagu u nogama, nisam mogla da udahnem vazduh a već me drugi talas vukao ka dnu.

Ne znam kako, ali uspela sam da rukom uhvatim dečkovu nogu. Naravno da su me onaj drugi i treći talas pošteno olupali, uspela sam i dečka da oborim ali on je uspeo da nas izvuče, ja sam bila u potpunosti bez trunke snage. Trebalo mi je sat vremena da povratim normalno disanje. I verujte tu dramu je možda opazilo par ljudi na plaži.

Druga situacija se desila na Mikonosu gde sam se upoznala sa veštačkim talasima koje pravi ona jedna vrsta super brzog velikog broda, to je sasvim druga problematika. Rezultat ožiljci na dva mesta na nozi jer me talas bukvalno uvukao u sebe kao u bubnju pa otresao o stenu. Iako me spasilac upozorio, meni to bilo smešno. Imala sam sreće da nisam glavom udarila.

Treća situacija Krit. Glupi neki talasi, raštrkani, ne toliko veliki ali su me za dva minuta odvukli na pučinu a da nisam ni primetila. Kako bih rekla, duvaju I vuku suprotno očekivanom. Povratak je bio ludilo, boring sam se kao lav da isplivam. Ja vučem na jednu stranu, a oni na drugu.

E pa dragi moji meni se više ova zabava I ne dopada toliko, ili sam jednostavno ostarila – napisala je devojka.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (9)

  1. Ja sam pre 20 godina u Crnoj Gori jednom doživeo ogromne talase, mislim da je bilo u Bečićima, druga polovina maja, bila neka oluja preko noći, ali sledeći dan sunčano i toplo, a talasi preko metar. Prvo sam sa društvom uživao kao što se kaže u tekstu, zaronimo kroz talas, a onda mi nešto došlo da se isprsim u stojećem stavu kao da pokušavam da zaustavim talas, naravno talas kako me udari, odnese me 4-5 metara na plažu, ali je osećaj neopisiv. Tako smo uživali sve do ručka i još par sati posle ručka, da bismo predveče popadali k'o u krevet bez trunke energije. Ali taj osećaj kad vas boli i najmanji mišić u telu, ali ne neprijatno, nego kao kad se pretera sa naprezanjem samo jedne grupe mišića, već kao da ste 10 sati imali neprekidnu hidromasažu (što donekle i jeste). Sutradan smo bili k'o novi, a ne sećam se u životu da sam imao tako čvrst san. Samo, potrebno je da plaža bude čista, samo pesak, bez krupnijeg kamenja, i obala takva da za metar dubine morate da idete 10 metara u vodu.

    Odgovori

Ostavite komentar