Sramni ZAHTEV Sonje Biserko: Treba nametnuti Vučiću i Srbiji da moraju da kažu da su Srbi GENOCIDNI!

U Izveštaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. se zaključuje da se u Srebrenici nije dogodio niti pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: EPA/SALVATORE DI NOLFI,Andrej Tarfila / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što je Valentin Incko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje “genocida” u Srebrenici, oglasila se osnivačica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

– To je došlo sa zakašnjenjem, ali bolje ikad nego nikad s obzirom na meru do koje je otišlo negiranje genocida i svega onog što se dešavalo u BiH od strane Republike Srpske, ali i Srbije. Sledeći korak je nametnuti u Srbiji takvu zabranu zato što je to jedini način da ceo region počne na objektivan način da sagledava šta se dešavalo 90-ih godina – rekla je ona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovim je poručila da Srbiji, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću treba nametnuti da moraju da kažu da su Srbi genocidni narod!

Podsetimo da je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, potpisala 2016. godine Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i zahtevala da se srpski narod osudi za genocid. To znači da se Marinika zalagala da se sličan zakon donese u Srbiji, pa da Srbi idu u zatvor ako negiraju “genocid”!

Usvojen Marinikin zakon: Srbi u BiH ići će u ZATVOR ako ne priznaju da su GENOCIDNI narod! 

Ono što je započela Marinika u Beogradu, sprovela Vlada u Crnoj Gori, na čemu premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti insistira kada kaže da su Srbi vekovima genocidni narod, dobija epilog u BiH, tako što počinje lov na Srbe!

Podsetimo, Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. objavljen je pre dva dana na sajtu Komisije koju predvodi izraelski istoričar Gideon Grajf, a u njemu se zaključuje da se u Srebrenici nije dogodio niti pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (8)

  1. Bože mi oprosti, mislila sam da baba Biserko, više nije među nama. Ma, nisam se prevarila- i nije !!! To se njen duh, vije negde oko nas. I pokušava, pokušava nemoguće. Ljudi, ne ljutite se na jadnu babu. Ko zna odakle dopiru odjeci toga, glasa.

    Odgovori

Ostavite komentar