Aleksandra Kovač: Nikada nisam pravila kompromise, zato me publika voli (VIDEO)

Aleksandra je dala savet mlađim koleginicama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Kompozitorka i pevačica Aleksandra Kovač godinama sarađuje sa domaćim scenaristima i radi na muzici za različite serije, a nedavno je pisala muziku i za ostvarenje „Dara iz Jasenovca“. Ona je u razgovoru za Objektiv otkrila odakle crpi inspiraciju kada je u pitanju pisanje muzike ovog tipa.

– Jako je zahvalno raditi na vrhunskim serijama i filmovima koji imaju dobar scenario, koji su odlično režirani i gde je gluma na vrhunskom nivou. Tako da kada dobijete takvu priču, kao što je „Ubice mog oca“, „Državni službenik“ ili „Dara iz Jasenovca“, nije teško stvarati i to je glavna inspiracija – rekla je Aleksandra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Muzika koju ona stvara kao solo izvođač ne bi mogla da se svrsta u komercijalnu, da li to znači da je moguće ne praviti kompromise na domaćoj muzičkoj sceni?

– Ja nikada nisam pravila kompromise i mislim da je to ono zbog čega mene publika poštuje i voli. Od samog početka sam vrlo jasno rekla: ovo je ono što ja radim. Da li je to komercijalno ili ne u Srbiji meni nije bitno. Meni je bitno da ja pronađem put do ljudi koji će to želeti da čuju i da uživaju u tome – navela je ona i dodala da je ženskim umetnicima itekako teže na tržištu:

– Jedan savet svim damama: u bilo kom poslu, šta god da rade, ako se postavite kao žena u poslu, tako će vas i gledati. A, ako se postavite kao profeionalac, niko vam ništa ne može.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar