Za miran i dubok san: Pet namirnica koje SMETE da konzumirate pred spavanje

Veoma je važno šta jedete pre odlaska u krevet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wirestock

Da, bilo bi sjajno da se svi pridržavaju pravila da ne jedu kasno uveče, odnosno da bar dva sata pre odlaska u krevet ne uzimaju hranu.

Međutim, teško je to uvek ostvariti u praksi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali, ako ste već ogladneli i nikako ne možete da izdržite a da nešto ne pregrizete, onda bar probajte da odaberete “prave” namirnice.

Nutricionisti izdvajaju pet namirnica koje smete da jedete čak i neposredno pre spavanja.

Crna čokolada

Iako je, nepravedno, mnogi smatraju zabranjenom namirnicom, crna čkolada je lekovita! Tamna čokolada ima minimum šećera, doprinosi brzom mršavljenju, a takođe vraća nivo holesterola u normalu.

Foto: Freepik/freepik

Supa

Bilo koja topla tečnost u kasne sate, ubiće osećaj gladi i smiriti telo. Ukoliko vas ne zadovoljava šolja čaja, predlažemo vam da pojedete šolju supe od povrća ili piletine.

Bademi

Bademi će ublažiti osećaj gladi, a blagotvorno deluju i na mršavljenje. Ako noću želite nešto da pojedete, neka to bude šaka badema.

Foto: Pixabay/ExplorerBob

Seme bundeve

Umesto čipsa ili kokica, najbolje bi bilo da pred spavanje pojedete šaku semenki bundeve. Pošto sadrži magnezijum, ovo seme će blagotvorno delovati na vaš san.

Foto: Freepik/jcomp

Pirinač

Ukoliko pred spavanje pojedete manju porciju pirinča, spavaćete kao beba. Osim što smiruje celo telo, integralni pirinač je odlična opcija ukoliko ste na dijeti.

Ukoliko uveče osećate jaku glad, preporuka je da prvo popijete čašu vode, a zatim, ukoliko ste i dalje gladni – pojedete nešto od navedenih namirnica. Ne preterujte, jer pun želudac znači nemiran san.



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar