Sjajan nastup srpskog vozača: Dušan Borković se popeo na postolje u Holandiji!

Odličnu vožnju je imao najbolji srpski automobilista

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FADEL SENNA / AFP / Profimedia

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je treću poziciju na prvoj trci na stazi Zandvort u Holandiji i prvi put se ove godine popeo na postolje.

Kako je saopšteno, vozač NIS Petrol tima u saradnji sa “Comtoyou” racing je nakon kvalifikacija u kojima je obezbedio treću startnu poziciju na prvoj trci i osam novih bodova, izvezao i odličnu trku koju je završio na trećem mestu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Borković posle prvog trkačkog dana u Holandiji ima novih 38 bodova, a u generalnom plasmanu sada zauzima devetu poziciju sa 86 poena.

Srećan sam zbog osvojenog postolja naravno, ali sam siguran da nije bilo ovih tehničkih poteškoća koje sam imao, da sam mogao i bolje. Za sada ostvarujem svoj zacrtani cilj da na svakoj trci osvajam bodove i imam što bolju poziciju u generalnom plasmanu i naravno da predstavljam svoju Srbiju u lepom svetlu širom Evrope – rekao je Borković.

Srpski as sutra vozi drugu trku sa početkom u 13.10 sati, a u svom Audi RS 3 LMS, startovati sa osme pozicije zbog pravila inverznog starta iz kvalifikacija.

Borković ušao u istoriju automobilizma: TOTALNA DOMINACIJA, pobede ostvarene na svim trkama šampionata!



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar